L'Oficina de Meteorologia del país ha advertit que la tempestat serà la pitjor des del cicló 'Yasi' en 2011, i la primera ministra de l'estat, Annastacia Palaszczuk, ja ha alertat que serà "més gran que Marcia", que va tocar terra en 2015 amb nivell 5.

'Debbie', que en l'actualitat és un cicló de categoria 3, es troba en estos moments a 300 quilòmetres de la costa. S'espera que arribe a categoria 4 en tocar terra durant la jornada del dimarts.

L'alcaldessa de Burdekin Shire, Lyn McLaughlin, ha anunciat la fi de les operacions d'evacuació forçosa i ha agregat que diverses persones s'han negat a abandonar els seus habitatges, segons ha informat la cadena de televisió local ABC.

"Semblen no entendre la gravetat. És un gran cicló. No hem vist un cicló així abans. La gent que es queda, ho fa pel seu compte i risc", ha manifestat i ha agregat que "estan avisats que una vegada els vents arriben a cent quilòmetres per hora, ningú va a anar a ajudar-los".

Les autoritats han alertat que el cicló podria portar ones de huit metres d'altura, inundant les zones costaneres. Queensland ha tancat més de cent escoles i dos ports en el marc dels preparatius davant l'arribada de 'Debbie'.

Consulta aquí más noticias de València.