Comunitat Valenciana

Ribó porta al Tribunal de Comptes al PP pels 17,3 milions extra en expropiacions

  • Volen que es determinen les "responsabilitats comptables" de la seua decisió de no executar i abonar "a temps" l'expropiació de tres parcel·les.
  • Es tracta de terrenys del Parc de Capçalera corresponents a "dues famílies de nom conegut, els Cotino i els Gómez-Trénor".
  • Segons l'alcalde, la no execució d'eixes expropiacions ha suposat "un perjuí econòmic de 17,3 milions d'euros a les arques municipals".
Terrenys de Bioparc i Parc de Capçalera de València a l'esquerra de la imatge
Terrenys de Bioparc i Parc de Capçalera de València a l'esquerra de la imatge
PSPV AJUNTAMENT DE VALÈNCIA
Terrenys de Bioparc i Parc de Capçalera de València a l'esquerra de la imatge

L'equip de govern de l'Ajuntament de València, presidit per l'alcalde Joan Ribó i conformat per Compromís, PSPV i València en Comú, traslladarà al Tribunal de Comptes la gestió de l'anterior executiu local, del PP i dirigit per Rita Barberá, perquè determinen les "responsabilitats comptables" que es poden derivar de la seua decisió de no executar i abonar "a temps" l'expropiació de tres parcel·les en terrenys del Parc de Capçalera corresponents a "dues famílies de nom conegut, els Cotino i els Gómez-Trénor".

En concret, portarà davant el Tribunal de Comptes l'actuació de l'exalcaldessa i d'altres edils de la Junta de Govern Local que presidia "com Miquel Domínguez, regidor responsable de la Junta; Alfonso Grau, coordinador de l'àrea d'Economia; Silvestre Senent, regidor de Pressupostos; Jordi Bellver, coordinador de l'àrea d'Urbanisme, i Francisco Lledó, com a responsable d'expropiacions".

Així ho han anunciat este divendres l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, que han destacat que la no execució d'eixes expropiacions ha suposat "un perjuí econòmic de 17,3 milions d'euros a les arques municipals", atés que quan es va ordenar l'expropiació eren sòls agrícoles i amb el pas del temps es van convertir en urbans. Han afirmat que el consistori ja ha abonat eixa quantitat.

Ribó i Sarrià han assenyalat que el Jurat Provincial d'Expropiacions va establir el preu just de l'expropiació de terrenys en 961.000 euros i han ressaltat que en no executar-se en el seu moment i canviar la qualificació del sòl el valor va aconseguir els 18,28 milions d'euros. El primer edil ha considerat "escandalós" este assumpte i ha censurat la "negligència" que "com a mínim" suposa eixa manera d'actuar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento