L'AVT imposa sancions per valor de 120.000€ a sis plataformes de lloguer d'apartaments en internet
L'AVT imposa sancions per valor de 120.000€ a sis plataformes de lloguer d'apartaments en internet Europa Press

En concret, Homeaway, Airbnb i Rentalia hauran d'abonar un total de 30.000 euros de multa per no exigir i reflectir el nombre de registre que acredita que els habitatges que s'anuncien en les seues pàgines web són turístics.

Estes tres plataformes han rebut la sanció màxima que permet actualment la llei, una xifra que s'endurirà en el nou text en el qual s'està treballant des de l'Agència Valenciana de Turisme.

En este sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "són plataformes amb molt de trànsit i amb un volum econòmic molt alt, per açò se'ls ha sancionat amb el màxim que, ara com ara, permet la llei".

En 2016 es van obrir un total set expedients a les plataformes Homeaway, Milanuncios, Niumba, Airbnb, Fotoalquiler, Rentalia i Ya encontre-Ja Hetrobat. En concret, al juny de 2016 es va obrir expedient sancionador a tres d'elles, que s'han resolt amb multes de 30.000, 6.000 i 20.000 euros.

Posteriorment, al desembre de 2016, es van tramitar els expedients sancionadors a altres quatre. En este cas, s'ha comunicat una resolució de sanció de 30.000 euros a dues d'elles. Per la seua banda, en un altre cas s'ha esmenat i l'empresa ja sol·licita el registre a la major part de les vivendes turístiques que comercialitza en el seu portal, per la qual cosa, ara com ara, la sanció imposada és de 4.000 euros.

Finalment, un altre dels últims expedients oberts s'ha resolt amb prevenció després que hagen regularitzat la seua situació.

"Com a administració hem de ser fermes en el compliment de la llei i en la defensa d'un model turístic basat en la professionalització i en la qualitat", ha asseverat Colomer.

CONTRA "L'INTRUSISME I LA COMPETÈNCIA DESLLEIAL"

De fet, l'administració autonòmica recorda que, des de l'inici d'esta legislatura, Colomer ha mantingut una posició contrària "a l'intrusisme i la competència deslleial, que es traduïx en greus perjuís econòmics per al sector i que pot implicar problemes als consumidors que fan ús d'este tipus d'ofertes", ha afirmat, al mateix temps que ha assenyalat que "no tot cap en la denominada economia col·laborativa".

En este sentit, ha destacat que el model turístic que busca l'AVT "és el de la professionalització, les garanties i el respecte a la llei i als drets de turistes i consumidors, per açò no es pot confondre l'economia col·laborativa i els nous models de negoci amb altres pràctiques".

"Sancionem perquè existixen lleis que són per a tots i que han de complir-se, perquè el pitjor seria traslladar una sensació d'impunitat que, en cap concepte, ens podem permetre", ha emfatitzat.

Consulta aquí más noticias de València.