El Palau de Les Arts realitza proves en la coberta de trencadís previstes en el programa anual de manteniment
El Palau de Les Arts realitza proves en la coberta de trencadís previstes en el programa anual de manteniment GVA

La Generalitat ha explicat en un comunicat que no s'estan desprenent peces del trencadís ni s'estan produint escantells en la coberta, sinó que es tracta de xicotetes porcions extretes com a conseqüència de les proves, prevista en el programa anual de manteniment.

Es tracta del segon tast realitzat després de la qual es va dur a terme al juny de 2016 en els quadrants de façana de l'edifici. Els valors d'adhesió arreplegats en els assajos del passat any van demostrar que l'execució del trencadís va tindre una qualitat òptima, han assenyalat les mateixes fonts.

Així, les peces es retiren a propòsit per a mesurar l'actual adherència del revestiment i la seua posterior anàlisi en el laboratori del fabricant de l'adhesiu a Itàlia. Quan finalitzen les proves es reposa el trencadís i el revestiment queda intacte. Estos treballs d'inspecció se seguixen realitzant i conclouran la setmana vinent amb la reposició del trencadís retirat.

El pròxim any es tornaran a fer dins d'eixe mateix programa de manteniment, que l'arquitecte i director de les obres va entregar a CACSA. Per tant, els treballs responen el calendari anual del 'Llibre de manteniment' que contempla les actuacions a realitzar sobre el revestiment i la seua freqüència, per a comprovar el correcte funcionament de la solució aplicada en la seua reposició.

Consulta aquí más noticias de València.