Marcos Benavent, citat el dilluns en la comissió de les Corts que investiga l'adjudicació de places en residències
Marcos Benavent, citat el dilluns en la comissió de les Corts que investiga l'adjudicació de places en residències EUROPA PRESS

L'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent compareixerà el dilluns en la comissió d'investigació de les Corts sobre el procés d'adjudicació de les places de residències d'accessibilitat per a les persones depenents, en concret als centres del grup Savia.

La compareixença de Benavent va ser sol·licitada per PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans, que van sol·licitar ampliar el pla de treball de la comissió per a cridar 14 nous compareixents, entre els quals figura també l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus.

Van justificar des d'estes quatre formacions les compareixences de Benavent i Rus en les converses conegudes en el marc del cas Taula que sembren "sospites" sobre l'adjudicació d'una parcel·la municipal per a la construcció d'una residència a Xàtiva (València), on era alcalde Rus.

Precisament el dilluns, a més de Benavent -l'autodenominat 'ionqui dels diners'- està cridat a acudir a la comissió l'exregidor de l'Ajuntament de Xàtiva Vicente Parra, i tres caps de servici de la Conselleria de Benestar Social.

També la setmana vinent, es reprendran els plens en el parlament valencià amb el debat d'iniciatives com la presentada per Compromís, Podem i PSPV en la qual demanen que la central nuclear de Cofrents (València) siga tancada i desmantellada quan finalitze l'actual període de funcionament, al març de 2021, i que no s'autoritze la construcció del magatzem temporal individualitzat de residus en els terrenys de la central per ser "innecessari, ja que la central disposa de capacitat d'emmagatzematge suficient fins al seu tancament en 2021".

A més de la sessió de control al president de la Generalitat, el ple també triarà la vicepresidència executiva de l'Agència Valenciana de la Innovació, es votarà la coneguda com a 'llei trans' després del seu pas per comissió, i s'abordaran altres qüestions com el tren de la costa, les subvencions a centres especials d'ocupació o el conflicte de l'estiba.

Els consellers de Sanitat, Carmen Montón, i d'Economia, Rafa Climent, hauran de respondre a preguntes sobre els concerts sanitaris o la postura sobre l'explotació per part de Lafarge del planter de Salt del Llop, respectivament.

Consulta aquí más noticias de València.