D'esta manera, estes manifestacions se sumen a les convocades en multitud de punts de la geografia nacional que, segons han explicat, "responen el context actual" i poden resumir-se en dos principals reivindicacions: "la resposta del Govern i la Patronal davant la recuperació econòmica que perjudica els treballadors i l'estancament del diàleg social".

"Malgrat la nostra economia porta tres anys creixent, i que seguirà fent-ho en 2017, la recuperació no solament no s'està traslladant a les famílies treballadores, sinó que a més s'estan aguditzant alguns problemes greus originats per la crisi i per les nefastes polítiques d'austeritat aplicades, havent augmentat la precarietat laboral, les desigualtats i la pobresa, sense que s'observe voluntat política per a revertir esta situació", han asseverat en el comunicat.

Pel que fa al diàleg social, han criticat que "els processos de diàleg, tant tripartit com a bipartit, es troben estancats, amb el que no evolucionen amb l'eficàcia i celeritat que exigix la societat".

Des de l'organització sindical han apuntat que les organitzacions patronals "han recuperat un programa de màxims regressiu i nociu per als interessos dels treballadors i estan eludint el compromís de negociar per a establir els criteris d'augment salarial per a 2017 -que van assumir amb la firma de l'III AENC- pretenent, a més, establir una agenda de temes de negociació que atempten contra l'autonomia sindical i els drets que tenim reconeguts constitucionalment".

Per tot açò des d'UGT, "en conseqüència amb la defensa de la classe treballadora, i seguint amb les accions de denúncia i protesta que van arrancar el passat 18 de desembre, plantegem esta vegada mobilitzacions en les empreses i en els sectors".

L'objectiu és "fer visible que les retallades dels servicis públics essencials, de les prestacions socials, de la sanitat i o les pensions, per exemple, no poden desconnectar-se del que està succeint en les empreses, on augmenta la precarietat de l'ocupació, es reduïxen els salaris i s'ataquen els drets laborals".

"En definitiva, es tracta de denunciar diferents situacions que, de manera conjunta constituïxen un atac a la majoria social que formem les treballadores i els treballadors del nostre país", han agregat.

Així mateix, han destacat que des d'UGT busquen "dialogar i negociar per a obtindre millores per als treballadors de manera consensuada i sense tensions". "UGT sempre ha cregut en el diàleg social com el mecanisme més eficient per a la presa de decisions col·lectives, i ho seguix fent. Però l'encabotament de patronals i Govern no ens deixa més eixida que mobilitzar-nos perquè es desbloquege la situació.

MOBILITZACIONS A LA COMUNITAT

UGT ha explicat que les mobilitzacions d'este 23 de març a la Comunitat es produiran en el polígon industrial Juan Carles I d'Almussafes (València), on es produirà una concentració de treballadors de les empreses del polígon en l'Avinguda de la Foia encreuament amb el carrer Canal de Crespo a les 13.30 i també es faran aturades en empreses com Pilkington Automotive España de Sagunt; en AGC, també a Sagunt, i en Frescos Delisano, a Elx (Alacant).

Els empleats també estan convocats a parar en Stadler, a Albuixec; Industrias Alegre, a Albal; en Schneider Electric, a Meliana; en Arcelor Mittal, a Sagunt; en Johnson Controls Autobaterías, a Picanya i a Guardamar del Segura i també en Aludium, a Alacant.

També estan convocades estes mobilitzacions en l'EMT, a València; en FGV, també en la capital valenciana; en Carrefour de Sant Joan, a Alacant; en la Diputació de València; en la Direcció territorial de BBVA a València, a més de concentracions d'empleats públics en la Subdelegació de Govern en la Plaça Maria Agustina de Castelló, en la Subdelegació d'Alacant, en la Plaça La Montanyeta, i en la Delegació del Govern a València, en el carrer Colom.

Consulta aquí más noticias de València.