Comunitat Valenciana

El Papa designa el valencià Santiago de Wit nunci apostòlic en la República Centreafricana

  • Santiago de Wit Guzmán ha sigut fins ara conseller en la Nunciatura apostòlica a Espanya.
  • Monsenyor Santiago de Wit Gúzman va nàixer a València el 5 de setembre de 1964.
  • "L'Església de València se sent molt honrada pel Sant Pare en designar-te per a esta missió que va fer el Papa allí mateix", ha dit el cardenal Cañizares.
El Papa designa el valencià Santiago de Wit nunci apostòlic en la República Centreafricana
El Papa designa el valencià Santiago de Wit nunci apostòlic en la República Centreafricana
AVAN
El Papa designa el valencià Santiago de Wit nunci apostòlic en la República Centreafricana

El papa Francesc ha nomenat nunci apostòlic en la República Centreafricana el sacerdot valencià monsenyor Santiago de Wit Guzmán, fins ara conseller en la Nunciatura apostòlica a Espanya, segons ha anunciat este dilluns la Santa Seu. El nomenament de De Wit ha sigut comunicat després a la Cúria diocesana valenciana pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, al final del rés de l'Angelus que ha presidit al Palau Arquebisbal i en el qual ha estat present el propi sacerdot valencià.

"L'Església de València se sent molt honrada pel Sant Pare en designar-te per a esta missió que va fer el Papa allí mateix. Per açò, a través de la teua persona, ens sentirem més units encara al papa Francesc i també a Àfrica, que tant necessita dels nostres desvetllaments", ha assenyalat el cardenal.

El nomenament ha sigut rebut en el Palau Arquebisbal amb un aplaudiment per part dels assistents a l'Angelus, "aplaudiment que és el senyal més clar i evident de com ens unim al teu goig, a la teua alegria i a la teua acció de gràcies", ha conclòs el cardenal, que ha afegit, dirigint-se al monsenyor De Wit que "València va amb tu a Centreàfrica i comptes amb l'unitat de tots nosaltres en la teua pregària i en el que necessites".

A continuació, monsenyor Santiago de Wit ha agraït al cardenal Cañizares i als assistents la seua "presència, aplaudiment, amistat i oració" i ha indicat que se sent "aclaparat i sorprès", a més de "content de poder ser instrument de comunió i de reconciliació de pau allà on em vullga portar".

Monsenyor Santiago de Wit Gúzman va nàixer a València el 5 de setembre de 1964. Va estudiar Batxillerat en Teologia en la Facultat de Teologia 'Sant Vicent Ferrer' de València i és doctor en Dret Canònic per la Pontifícia Universitat "Sant Tommaso d'Aquino" de Roma. Va ser ordenat sacerdot a València el 27 de maig de 1989 i incardinat en l'arxidiòcesi de València. Va cursar els estudis en la Pontifícia Acadèmia Eclesiàstica, a Roma, de 1994 a 1998.

Secretari de les nunciatures apostòliques en la República Centreafricana i en la República d'el Txad (1998-2001); als Països Baixos (2001-2004); i en l'el Paraguai (2004-2007); conseller de les nunciatures apostòliques a Egipte (2007-2010), en la República Democràtica del Congo (2010-2012) i a Espanya (2012-2017).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento