Comunitat Valenciana

ADE, Telemàtica i Informàtica, titulacions més demandades en 2016 en la Borsa de Treball de la UV

  • Les titulacions afins a les àrees d'Economia i Enginyeria han sigut les més demandades pels ocupadors al llarg de 2016, segons les ofertes publicades en l'Agència de Col·locació de la Fundació General Universitat de València (UV) gestionada per l'Observatori d'Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL), informa la institució acadèmica a través d'un comunicat.
Magen d'arxiu d'ensenyaments d'Informàtica
Magen d'arxiu d'ensenyaments d'Informàtica
THINKSTOCK
Magen d'arxiu d'ensenyaments d'Informàtica

L'OPAL, servici dedicat, entre altres tasques, a assessorar els estudiants de la Universitat de València per a facilitar la seua incorporació al món laboral, ha informat que en 2016 es van oferir 1.426 llocs de treball mitjançant 600 ofertes d'ocupació. Les característiques més significatives d'estes ofertes han sigut que el 38,5% requeria experiència prèvia, i el 60,9% coneixements d'anglés.

"La tendència de valorar per damunt de l'experiència laboral el coneixement de l'anglés ha anat en augment en els últims anys", afirmen des de l'observatori laboral de la Universitat. Els tipus de contractes oferits van ser en un 74,3% dels casos de durada determinada, i en un 25,7% indefinits. Respecte a l'àmbit geogràfic dels llocs de treball oferits, el 49% va ser en la província de València, seguit per la resta de la Comunitat Valenciana amb un 12,4%, Espanya amb un 35,7% i, finalment, l'estranger amb un 2,8%.

Del total de places oferides, la titulació en Administració d'empreses-ADE va ser la més demandada amb 344 places, seguida d'Enginyeria Telemàtica (321), Enginyeria Informàtica (319), Negocis Internacionals (305), Enginyeria Multimèdia (297), Enginyeria Electrònica de Telecomunicació (286), els dobles graus en Turisme-ADE (222) i en ADE-Dret (221), Economia (211), Enginyeria Electrònica Industrial (208), i Finances i Comptabilitat (195), segons les dades gestionades per l'OPAL.

Pel que fa a la contractació, l'any passat, es van realitzar, a través de l'Agència de Col·locació de la Fundació General de la Universitat de València, i de la Borsa de Treball i el Panell de l'OPAL, 117 contractes que es van derivar de les 600 ofertes publicades.

En l'actualitat, 2.316 empreses formen part de la Borsa de Treball gestionada per l'OPAL i 15.863 persones estan registrades de manera activa com a demandants d'ocupació en esta base de dades.

A més, s'han publicat 944 ofertes en el Panell d'Ofertas d'Ocupació i s'han realitzat 1.553 entrevistes d'orientació laboral. Quant a l'àrea de formació, s'han impartit 16 cursos sobre competències per a la inserció laboral.

FÒRUM D'OCUPACIÓ

A més de facilitar la incorporació dels titulats i titulades de la Universitat de València al món laboral, l'OPAL té per objecte millorar les estratègies formatives de les egressades i els egressats, potenciar les seues competències relacionades amb la inserció professional, conéixer la situació del mercat laboral, i potenciar la inserció laboral de qualitat entre els titulats universitaris, així com la cooperació entre els mons acadèmic i empresarial.

Una de les seues apostes més importants en este sentit és l'organització del Fòrum d'Ocupació de la Universitat de València (http://www.fundaciouv.es/forumocupacio/), que en 2016 ha arribat a la seua onzena edició. Del 22 al 24 de novembre, es van reunir en els tres campus universitaris més de 70 empreses i institucions de 26 sectors econòmics diferents, xifres que han resultat incrementades respecte a fòrums anteriors.

Els estands van servir per a acostar ocupadors i professionals que pogueren intercanviar cara a cara les seues impressions entorn de les necessitats laborals actuals. A estes entrevistes es van sumar més de mig centenar d'activitats paral·leles, com a xarrades, conferències, tallers i fins i tot un 'Speed Café'.

En 2016, així mateix, la Fundació General, a través de l'OPAL, ha engegat el projecte 'Talent i Capacitat en l'Universitat', un programa d'inserció laboral dirigit a un centenar d'estudiants i titulats universitaris amb diversitat funcional. El projecte, que compta amb la col·laboració de Fundació Adecco, està finançat per Obra Social 'la Caixa' amb una aportació de 48.000 euros, dins del programa d'Ajudes a Projectes d'Iniciatives Socials.

ENQUESTA SATISFACCIÓ

Com tots els anys, l'OPAL ha realitzat una enquesta als usuaris del servici que oferix des de l'àrea d'ocupació. D'esta manera, els estudiants i titulats han qualificat amb una mitjana de 6,23 (sobre 10) la seua satisfacció amb esta àrea. Per part de les empreses col·laboradores, el grau de satisfacció ha arribat als 5,25 punts (sobre 6).

Respecte a l'àrea d'assessorament i orientació de l'OPAL, els usuaris d'este servici han qualificat amb una mitjana de 4,66 punts (sobre 5) la qualitat de la informació rebuda per a la inserció laboral i desenvolupament laboral.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento