Comunitat Valenciana

Més brosses, cendres i 1.299 papereres cremades en les "multitudinàries" Falles de 2017

  • Els serveis de neteja van arreplegar 2.300 tones de cendres després de la cremà, un 4,7% més que l'any passat.
  • Els contenidors de brosses han registrat un 3,53% més de residus.
  • El reciclatge de paper i cartó ha pujat un 22% aquestes festes, el d'envasos un 16% i el de vidre un 30%.
  • L'operatiu especial de neteja, amb un milió d'euros més que un mes ordinari, treballarà fins al dijous.
  • Russafa i El Carme van ser les zones més conflictives i s'estudien 20 possibles denúncies a falles per no netejar els seus carrers.
<p>Un hombre limpia con una manguera una acera del barrio de Ruzafa cuando València intenta recobrar la normalidad tras las fiestas de Fallas, especialmente en cuanto a limpieza viaria y ordenación del tráfico. </p>
Un hombre limpia con una manguera una acera del barrio de Ruzafa cuando València intenta recobrar la normalidad tras las fiestas de Fallas, especialmente en cuanto a limpieza viaria y ordenación del tráfico.
KAI FÖRSTERLING / EFE
<p>Un hombre limpia con una manguera una acera del barrio de Ruzafa cuando València intenta recobrar la normalidad tras las fiestas de Fallas, especialmente en cuanto a limpieza viaria y ordenación del tráfico. </p>

La gran afluència de visitants a València durant la setmana de Falles s'ha vist reflectida en un augment dels residus arreplegats pels serveis de neteja de l'Ajuntament. Segons ha informat aquest dilluns la regidora de Medi ambient, Pilar Soriano, els operaris van retirar després de la nit de la cremà 2.300 tones de cendres, un 4,7% més que l'any passat, mentre que els contenidors grisos (en els quals no se separen els residus) van registrar 7.653 tones de brosses, un 3,53% més que en les Falles de 2016.

Mancant les dades oficials de Turisme, Soriano ha qualificat les de 2017 com "les Falles més multitudinàries dels últims anys" i ha afirmat que, des del punt de vista de la neteja, han pogut respondre a la demanda. "Hui [dilluns] encara s'està treballant en la recollida de les papereres i el baldeo extraordinari finalitzarà el dijous", ha afirmat.

El lleu augment de la brossa arreplegada del 12 al 19 de març en els contenidors grisos contrasta amb l'increment del reciclatge. En concret, els contenidors de paper i cartó han registrat un 21,89% més de residus que l'any passat, els de envasos un 16,59% més i els de vidre un 30,47% més que les Falles de 2016.

D'altra banda, els actes vandàlics s'han traduït en 1.299 papereres cremades (enfront de les 1.324 de l'any passat) i 12 contenidors calcinats en tota la ciutat. A més, segons Soriano, encara estan pendents de rebre possibles avaluacions de danys en parcs i jardins.

Les dues zones que més demanda i dificultats plantegen a l'hora d'escometre la neteja han sigut El Carme i Russafa, tant per la massiva afluència de visitants com per les dificultats en l'accés, segons la regidora de Medi ambient. "La nit del 18 de març va costar una hora més arribar al nivell òptim de neteja en Russafa", ha explicat.

El servei extraordinari de neteja en Falles, que s'inclou en el pressupost anual, té un cost un 25% superior al d'un mes normal com puga ser el de febrer. Aquesta pujada es tradueix en 1,1 milions d'euros més, i en 200.186 euros en el cas de la nit de la cremà.

Possibles multes a Falles 

La Regidoria està estudiant una vintena d'actes d'infracció alçades durant aquests últims dies a comissions falleres per no ocupar-se, presumptament, de la neteja dels carrers que van ocupar durant les festes, tal com arreplega el Bàndol de Falles. "S'estan estudiant per a veure de qui és la responsabilitat", ha afirmat Soriano. No obstant açò, ha assegurat que la majoria de les falles han col·laborat i que fins i tot han advertit un increment en la contractació de serveis de neteja.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento