El PPCV diu que el Consell "no pot parlar de transparència" i vol dades sobre Carns de Morella

El PPCV diu que el Consell "no pot parlar de transparència" i vol dades sobre Carns de Morella

El PPCV diu que el Consell "no pot parlar de transparència" i vol dades sobre Carns de Morella
El PPCV diu que el Consell "no pot parlar de transparència" i vol dades sobre Carns de Morella (Europa Press)
Ampliar
  • Així ho ha assenyalat en un comunicat, després de conéixer-se una resolució del TSJCV sobre l'obligació d'informar de la subvenció a Carns de Morella.
  • El diputat José Ciscar ha assegurat que en el seu partit estan cansats "de tanta opacitat i falta de transparència".
  • Ha recordat que ja són vuit les resolucions judicials del TSJ per la vulneració del dret fonamental a l'obtenció d'informació dels diputats.

El coordinador general del PP en les Corts, José Císcar, ha assenyalat que "el Consell s'ha convertit en un govern condemnat ja vuit vegades per la seua opacitat", per la qual cosa el president de la Generalitat i la vicepresidenta, Ximo Puig i Mónica Oltra, "no poden parlar de transparència". Així ho ha assenyalat en un comunicat, després de conéixer-se una resolució del TSJCV sobre l'obligació d'informar de la subvenció a Carns de Morella.

El portaveu 'popular' ha explicat que "la Sala entén que la resposta de l'Administració no té sentit, posant en evidència les excuses del Consell per a emparar la seua falta de transparència".

El text de la sentència diu, segons el comunicat del PP, que "no és possible que el Consell aprove un avantprojecte de pressupostos i ho remeta a les Corts Valencianes amb una línia nominativa en favor d'una empresa privada de 140.000 euros i que ens diga el Director General que no existeix cap programa pilot ni informe ni documents en la Conselleria", ha apuntat Císcar.

"La pregunta que sorgeix és d'on ix eixa subvenció nominativa. Com aconsegueix entrar en l'avantprojecte de pressupostos per a 2016?", s'ha preguntat el diputat, qui ha assegurat que en el seu partit estan cansats "de tanta opacitat i falta de transparència", per la qual cosa ha cridat Puig i Oltra a "respondre l'oposició i entregar la documentació sol·licitada".

Al seu juí, "les contínues reiteracions al Consell perquè faciliten la informació a la qual els diputats tenen dret en funció de la seua activitat, demostra fins a quin punt la transparència en el Botànic és només postureig de portes fora però que en realitat actuen amb obscurantisme", ha manifestat.

Císcar ha indicat que el seu grup en les Corts ha presentat en menys de dos anys "14 contenciosos davant l'opacitat del Consell. Abans presumien de samarretes reivindicatives i ara s'han oblidat del que predicaven. Són un Consell condemnat per opacitat doncs amb esta ja són vuit les resolucions judicials del TSJ per la vulneració del dret fonamental a l'obtenció d'informació dels diputats emparat per l'article 23 de la Constitució Espanyola", ha postil·lat.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2989975/0/pp-creu-que-consell-no-pot-parlar-transpar-ncia-li-demana-que-entregue-documentacio-sobre-carns-morella/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios