Comunitat Valenciana

L'Hospital La Fe realitza 13 trasplantaments i 5 extraccions multiorgàniques en 48 hores

  • La Fe es va convertir en 2016 en el centre sanitari que més trasplantaments va realitzar a Espanya.
  • Els hospitals valencians van realitzar un total de 491 trasplantaments en 2016.
  • L'any passat la Comunitat va registrar 191 donants d'òrgans i va aconseguir la taxa de 38,5 donants per milió de població
Trasplante en La Fe.
Trasplante en La Fe.
GVA
Trasplante en La Fe.

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha realitzat 13 trasplantaments d'òrgans i 5 extraccions multiorgàniques en 48 hores. Des de les 18 hores del dissabte 11 de març a les 18 hores del dilluns 13 de març més de 200 professionals de la Fe i 5 d'altres centres van participat en aquestes intervencions.

El centre ha incrementat la seua activitat habitual en matèria de trasplantaments durant l'últim cap de setmana, quan els equips de trasplantaments de l'Hospital La Fe van realitzar fins a 13 trasplantaments d'òrgans, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. Concretament, s'han realitzat 5 trasplantaments hepàtics, 2 trasplantaments cardíacs, 2 trasplantaments bipulmonars i 4 trasplantaments renals.

A més, es va enviar un renyó a un centre sanitari de Madrid per a trasplantar a un pacient hiperimmunitzat que va resultar compatible sobre la base dels programes d'intercanvi d'òrgans per a aquest tipus de pacients. Tots ells han sigut possibles gràcies a la generositat de les famílies donants, que en un moment difícil opten per donar els òrgans d'un ser estimat.

Per a realitzar aquests trasplantaments en La Fe es van dur a terme 5 extraccions multiorgàniques fóra de l'hospital. Així, es van realitzar 3 explantes en l'Hospital General de Castelló, 1 en l'Hospital La Plana de Vila-real i un altre en l'Hospital Clínic de València. En total, 18 actes d'extracció.

Més trasplantaments realitzats en 2016 

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe es va convertir en 2016 en el centre sanitari que més trasplantaments va realitzar a Espanya, amb un total de 281. A més, amb 96 trasplantaments hepàtics i 29 cardíacs, torna a ser líder nacional en aquest tipus d'intervencions. Aquest hospital també ha realitzat 99 trasplantaments renals i 8 pancreàtics. Els hospitals de la Comunitat Valenciana van realitzar 491 trasplantaments en 2016. Açò suposa una mitjana de 4 trasplantaments cada tres dies i demostra una capacitat d'innovació i de millora contínua.

Pel que fa a l'any passat, s'incrementen els trasplantaments pulmonars, cardíacs i pancreàtics i descendeixen lleument els trasplantaments renals i els hepàtics. En total, s'han realitzat 270 trasplantaments renals (-3,91%), 135 hepàtics (-5,59%), 49 pulmonars (+40%), 29 cardíacs (+7,40%) i 8 pancreàtics (+60%).

Encara que ja fora dels trasplantaments d'òrgans sòlids, 2016 ha sigut l'any en què més trasplantaments de còrnia s'han realitzat, amb un total de 345 (25 trasplantaments més que en 2015). La resta de l'activitat es reparteix entre els altres centres trasplantadors de la Comunitat Valenciana. L'Hospital General Universitari d'Alacant ha realitzat 116 trasplantaments (77 renals i 39 hepàtics), l'Hospital Universitari Doctor Peset 62 trasplantaments renals (xifra que suposa batre el seu propi rècord) i l'Hospital General Universitari d'Elx 32 trasplantaments renals (també bat el seu rècord).

Donació d'òrgans

Pel que fa a la donació d'òrgans, l'any passat la Comunitat va registrar 191 donants d'òrgans i va aconseguir la taxa de 38,5 donants per milió de població (p.m.p.). Dels 191 donants d'òrgans destaquen els 44 en asistolia (donants en parada circulatòria), una modalitat de donació que pretén impulsar-se i que, si en 2015 representava el 7,2% de les donacions, en 2016 ja suposa el 23% del total. A més, va haver-hi 20 donants vius (17 renals i 3 hepàtics).

Per províncies, s'han registrat 29 donants a Castelló, 67 a València i 95 a Alacant. Els centres que han tingut major nombre de donants són l'Hospital General Universitari de Castelló, amb 27 donants, l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe, amb 26 donants, i l'Hospital General Universitari d'Alacant, amb 24 donants. El 88,5% de les famílies valencianes diuen sí a la donació i estan contribuint amb la seua generositat a l'èxit del programa de trasplantaments.

A més, la implicació que demostren els equips de trasplantaments, amb 94 coordinadors repartits per tots els hospitals de la Comunitat Valenciana, i la seua coordinació amb els metges d'urgències, emergències, intensivistes i reanimadors, estan fent possible que les donacions es mantinguen en aquestes xifres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento