Comunitat Valenciana

Els homenatges a Maximiliano Thous i a José Serrano inicien el penúltim dia de les falles de 2017

  • Es tracta dos actes tradicionals que cada any presideixen les Falleres Majors de la capital per a rendir tribut als autors de l’Himne de la Comunitat.
  • Demà també es portarà a terme la segona jornada de l'ofrena de flors a la Verge dels Desemparats, en la qual participarà la Fallera Major de València.
  • La jornada fallera del 18 de març es tancarà, a la 1.30 h., amb la celebració de la 'Gran Nit del Foc' en el Passeig de l'Albereda de València.
Imagen de archivo de homenaje a Maximiliado Thous
Imagen de archivo de homenaje a Maximiliado Thous
JUNTA CENTRAL FALLERA (JCF)
Imagen de archivo de homenaje a Maximiliado Thous

Els homenatges al poeta Maximiliano Thous i al músic José Serrano inicien demà dissabte, 18 de març, en la ciutat de València els actes oficials del penúltim dia de les Falles de 2017. Es tracta de dos actes tradicionals que cada any presideixen les Falleres Majors de la capital en memòria dels autors de la lletra i la música de l'Himne de la Comunitat Valenciana, segons s'arreplega en el programa oficial d'actes consultat per Europa Press.

El primer dels homenatges, dedicat a Maximiliano Thous, se celebrarà a les 11.00 hores en el monument que el poeta té en l'encreuament dels carrers Sagunt amb Maximiliano Thous de la capital valenciana. Aquest acte es durà a terme amb la col·laboració especial de la Falla Frare Pedro Vives-Bilbao-Maximiliano Thous, que patrocina la 'mascletà' amb la qual conclourà aquesta convocatòria.

Després d'aquest reconeixement, es durà a terme, a les 12.00 hores, l'homenatge dedicat al mestre Serrano en el monument d'aquest compositor situat en l'avinguda Regne de València. Posteriorment, a les 14.00 hores, com cada dia des del passat 1 de març, es dispararà la 'mascletà' des de la Plaça de l'Ajuntament de València.

Aquest tret, el penúltim de les Falles de 2017, estarà a càrrec de la pirotècnia Martí, de Borriana (Castelló), que enguany ha canviat el 8 de març, data en la qual tradicionalment disparava coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, per un dels dies grans de les Falles.

Les mascletaes' conclouran diumenge que ve, Dia de Sant Josep i últim de les festes josefines.

Així mateix, demà dissabte a la vesprada, a les 15.30 hores, començarà la segona jornada de l'ofrena de flors a la Verge dels Desemparats, un acte que s'inicia aquest divendres i que conclourà amb la desfilada de la Fallera Major de València 2017, Raquel Alario.

La jornada fallera del 18 de març es tancarà, a la 1.30 h., amb la celebració de la 'Gran Nit del Foc' en el Passeig de l'Albereda de València a càrrec de la pirotècnia Germans Caballer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento