Comunitat Valenciana

Un 69% dels valencians no dorm prou i un 40,5% assegura no descansar bé, segons un estudi

  • Un 20,7% dels enquestats estima que el seu dèficit és d'entre 2 i 3 hores diàries, segons l’empresa Conforama.
  • Segons aquesta investigació, quasi una tercera part dels valencians no es fica al llit, almenys, fins a la 1 de la nit.
  • Els valencians es troben entre els espanyols que menys hores dormen, només per darrere dels madrilenys.
Dormir, sueño
Dormir, sueño
FLICKR//BETSSSSSY
Dormir, sueño

El 69% dels valencians -2,2 milions de persones- assegura no dormir prou i considera que hauria de dormir almenys una hora més al dia. A més, un 20,7% estima que el seu dèficit de son és encara major, d'entre 2 i 3 hores diàries, segons dades de l'estudi sobre els hàbits i la qualitat del descans dels espanyols realitzat per Conforama.

L'informe també assenyala que un 19,8% dels valencians dorm menys de 7 hores al dia, la quantitat mínima generalment recomanada per a majors de 18 anys, mentre que només 2 de cada 5 descansa 8 hores o més, segons ha informat la companyia en un comunicat. Una de les principals causes per a aquesta falta de descans es troba en els mals hàbits a l'hora d'anar al llit, que inclouen donar per finalitzat el dia ja de matinada: quasi una tercera part dels valencians no es fica al llit, almenys, fins a la 1 de la nit. 

"Aquest poc saludable costum està relacionat amb diversos factors, com l'hora mitjana a la qual finalitza la jornada laboral -en molts casos, després de les 18 hores-, la qual cosa també retarda el nostre temps d'oci, inclosos els horaris de televisió", apunten des de l'empresa.

Els valencians es troben entre els espanyols que menys hores dormen, només per darrere dels madrilenys, i per sobre de la mitjana espanyola quant a falta de somni. En el pol oposat se situen els andalusos i catalans, els més satisfets amb la seua mitjana diària de son.

Son irregular i estrès 

Des de Conforama indiquen que no es tracta només d'una qüestió d'hores de son, sinó que un 40,5% dels valencians també assegura no descansar bé a les nits. Les principals causes són, per ordre d'importància, un somni irregular que es veu interromput diverses vegades durant la nit, no dormir suficients hores i l'estrès. A més, un 41,4% dels valencians pateix dolors derivats de la seua postura en dormir, sobretot d'esquena i de cervicals.

Quant als factors més importants per a aconseguir aqueix bon descans segons els valencians, la qualitat del matalàs en el qual es dorm és el principal, seguida per la pràctica d'esport i la temperatura de l'habitació en la qual es dorm. En canvi, la majoria dels valencians desconeix alguns dels principals beneficis per a la salut relacionats amb dormir bé, com que permet reduir el risc de patir atacs cardíacs i accidents cerebrovasculars, reforça el sistema immunitari i fins i tot ajuda a controlar i perdre pes, a més de funcionar com a tractament de bellesa. 

Les dones dormen menys i descansen pitjor 

El sondeig assenyala que el nombre de dones que reconeix que hauria de dormir més hores és superior en quasi un 14,4% al d'homes. De la mateixa manera, mentre que el 62,7% dels valencians considera que descansa bé, el percentatge de valencianes que afirmen despertar-se descansades descendeix fins al 56,1%. En el referit als motius per a no dormir bé, les interrupcions del somni i l'estrès són les raons més importants per a les dones, mentre que per als homes, les interrupcions són també la primera raó, seguida per la falta d'hores de somni.

Un altre aspecte a destacar en les diferències del descans entre els valencians i les valencianes és que elles dormen pitjor en parella segons declara un 31,6%, percentatge que descendeix fins al 28,8% en el cas dels homes. El principal causant del trastorn del somni de les dones són els ronquits de les seues parelles, mentre que el que més molesta als homes és que la seua parella s'alce a la meitat de la nit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento