Comunitat Valenciana

Els robatoris en el camp valencià augmenten un 12% en 2016 fins als 3.013 amb una mitjana de 8 diaris

  • La Unió de Llauradors ha xifrat en un total de 3.013 els robatoris que es van produir en les tres províncies de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un augment en un 12% pel que fa al mateix període de l'any anterior, segons les dades sobre sostracions en explotacions agrícoles i ramaderes oferits pel Ministeri de l'Interior.

En un comunicat, La Unió ha indicat que, d'acord amb les dades del Ministeri, diàriament es van cometre en la regió valenciana una mitjana de huit robatoris diaris.

Per províncies, València va liderar el rànquing en l'àmbit estatal amb 2.088 robatoris. De fet, el 20% dels robatoris en el camp espanyol durant el passat any van ocórrer a la Comunitat Valenciana i només la província de València representa ja el 14% del total.

En la província de Castelló els robatoris van augmentar d'un any a un altre un 2% en comptabilitzar 393 en 2015 i 402 en 2016, mentre que en la província d'Alacant, segons les dades d'Interior, es van reduir un 11% després de conéixer-se 586 robatoris en 2015 i 523 en 2016.

Davant esta situació, La Unió ha exigit "majors compromisos i mitjans" perquè la xifra de delictes comesos en les explotacions es reduïsca "de forma considerable". "Creiem que els cossos i forces de seguretat de l'Estat fan un bon treball i la creació del Grup ROCA de la Guàrdia Civil va ser un encert", ha assenyalat el Secretari General de La Unió, Ramón Mampel, per a qui, no obstant açò, "són necessaris més mitjans doncs treballen amb escassos recursos i açò repercutix sobre els agricultors i ramaders".

L'organització ha indicat que "solament" es van aclarir 670 successos en tota la Comunitat Valenciana, encara que amb un augment positiu sobre els 501 del passat any, però lluny dels 907 per exemple de 2013.

Per a La Unió, molts fets no són denunciats pel desànim i la poca confiança dels productors en la resolució dels delictes". Per açò, ha reiterat la necessitat de facilitar la possibilitat de denúncia dels robatoris als agricultors i ramaders, podent fer-ho telemàticament sense necessitat de personar-se en comissaria i agilitzant, així, tots els tràmits burocràtics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento