El jutge reobri la causa contra dos anestesistes del Clínic per coaccions i els cita el mes de maig

  • El Jutjat d'Instrucció número 12 de València ha reobert la causa contra dos responsables del Servici d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital Clínic acusats de coaccions i els ha citat a declarar, en qualitat d'investigats, el 24 de maig.
Hospital Clínic de València
Hospital Clínic de València
GVA

Així consta en una resolució, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la causa oberta contra estos dos investigats per presumptament coaccionar una metgessa a la qual demanaven que renunciara, en favor d'una tercera persona, a un lloc de treball que havia obtingut en el centre sanitari a través de la borsa d'ocupació.

La jutgessa, que al novembre va sobreseure provisionalment la causa per un error de la Fiscalia en la identificació de la víctima, ha reobert la investigació després de rebre el passat 3 de març un informe de la Policia Nacional amb les dades correctes de l'anestesista perjudicada i després que esta contactara la setmana passada amb el jutjat.

En la seua resolució, la magistrada assenyala que, una vegada identificada la víctima, "procedix reaperturar les presents actuacions amb la finalitat de poder concretar la realitat de les mateixes i si poden ser constitutives de delicte".

Per este motiu, acorda citar com a investigats els dos metges denunciats i l'anestesista suposadament perjudicada. Els tres declararan al maig.

AMB UNA PERIODISTA

El passat mes de novembre, l'instructor va sobreseure provisionalment esta causa després que les gestions realitzades durant diversos mesos per a localitzar la metgessa coaccionada no donaren resultat, ja que el nom que constava en la denúncia interposada per la Fiscalia, que va donar origen al procediment, estava equivocat.

El nom corresponia al d'una periodista que va escriure un article sobre els fets. Este van transcendir quan es va conéixer una conversa telefònica suposadament gravada per l'anestesista en la qual era pressionada perquè renunciara a la plaça.

La jutgessa va sobreseure la causa de manera provisional, resolució que va ser recorreguda pels investigats. L'aparició de noves dades ha permès reobrir les diligències. La magistrada dóna tràmit als metges investigats perquè, reòbriga la causa, diguen si desistixen d'este recurs. La interlocutòria per la qual es reobri la investigació no és ferma.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento