Comunitat Valenciana

STEPV veu "molt positiu" que la majoria de centres opte per nivells avançats de plurilingüisme

  • El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País València (STEPV) ha considerat "positiu" que la majoria dels centres educatius de la Comunitat Valenciana opte pels nivells avançats del nou programa d'ensenyament plurilingüe. Així i tot, el sindicat advertix que encara "falten dades per a fer una valoració completa de l'aplicació del programa plurilingüe el curs que vé".

La Conselleria d'Educació ha fet públiques les dades del nou programa plurilingüe que s'aplicarà el curs que vé en l'etapa d'Educació Infantil. Segons l'administració, el 54% dels centres han optat pels nivells avançats (I o II), el 30% pels intermedis (I o II) i el 16% pels bàsics (I o II).

En una primera valoració, STEPV considera "molt positiu que la majoria dels centres opte pels nivells avançats, ja que són els únics que garantiran que l'alumnat aconseguisca les mateixes competències en valencià i en castellà i un domini funcional de la llengua estrangera".

El sindicat recorda que va animar recentment els centres educatius a adscriure's als nivells avançats per este i altres motius. Així i tot, STEPV reclama "més dades per a fer una valoració més completa, ja que les oferides per la Conselleria no distingixen entre la xarxa pública i la concertada, no s'especifiquen les dades per comarques ni el total d'alumnat afectat".

Sense esta informació, "és difícil fer una valoració completa de l'impacte que tindrà en el sistema educatiu l'aplicació del nou programa plurilingüe el curs que vé", argumenta l'entitat.

En este punt, comenten que els informes elaborats per STEPV sobre l'ensenyament en valencià indiquen que solament el 30% de l'alumnat realitza els seus estudis en valencià. D'este, en Infantil s'arriba al 36% (en les dos xarxes, pública i concertada). Sense conéixer el nombre d'alumnes que adoptarà els nivells avançats el curs que vé "és impossible fer la comparativa per a valorar l'impacte", insistixen.

En este sentit, STEPV avança que demanarà més informació a la Conselleria d'Educació. Igualment, continuarà "proposant millores al decret de plurilingüisme perquè la immensa majoria de l'alumnat puga estudiar en els nivells avançats i continuarà fent proposades per a millorar la formació en llengües del professorat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento