Segons ha recordat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), l'Audiència va condemnar la exprimera edil a dos anys de presó per un delicte de suborn. Li va imposar també una multa de 7.800 euros i la inhabilitació especial d'ocupació i càrrec públic. La sentència va ser confirmada pel Tribunal Suprem a la fi del passat any.

Ferm la sentència i abans que la Sala li requerira per a ingressar a la presó, la condemnada va demanar la suspensió de l'execució de la pena de presó. La sol·licitud li va ser desestimada pel tribunal.

Natividad García va presentar aleshores un recurs de súplica contra esta decisió i va sol·licitar de nou la suspensió, en espera que el Ministeri de Justícia es pronuncie sobre la seua petició d'indult.

L'Audiència estima ara este recurs per entendre que si executa la pena "pot frustrar la finalitat de l'indult pretès". La Sala es basa en l'article 4.4 del Codi Penal, que preveu la possibilitat de suspendre l'execució de la pena privativa de llibertat en dos casos. El primer, quan pel seu compliment puga resultar vulnerat el dret a un procediment sense dilacions indegudes, que no és el cas de l'exalcaldessa. I el segon, quan "de ser executada la pena, la finalitat de l'indult poguera ser il·lusòria, situació esta última que pot representar-se en este supòsit almenys de forma parcial".

L'exprimera edil va ser condemnada per rebre diners de part de l'aleshores secretari del consistori Sancho Sempere o de les seues empreses per facilitar el manteniment de l'assessorament a l'Ajuntament de La Pobla per part de l'Acadèmia Valenciana de Juristes que gestionava i controlava Sancho Sempere.

En concret, el fiscal arreplegava que García va rebre 4.500 euros que Sancho li va remetre per transferència bancària al seu compte al maig de 2009; altres 2.900 euros que li va entregar l'empresa del condemnat Billeneta III Mil·lenni al febrer de 2011; i la suma de 1.200 euros que Sancho va transferir a un compte de García al juliol del mateix exercici.

Consulta aquí más noticias de València.