Detingudes 11 persones acusades de robar més de 170.000 quilos de taronges

  • En la primera operació, els agents van detindre quatre persones i investiguen altres dues, tot homes i amb edats compreses entre els 27 i 55 anys
  • En una altra operació, el passat 8 de març es van detindre set persones més, quatre homes i tres dones d'edats compreses entre els 19 i 62 anys.
  • Les diligències instruïdes, portades a terme per l'Equip Roca de la Guàrdia Civil, han sigut entregades als Jutjats de Xàtiva i Sueca.
Taronges recuperades per la Guàrdia Civil
Taronges recuperades per la Guàrdia Civil
EUROPA PRESS

Efectius de la Guàrdia Civil han detingut en dues operacions diferents 11 persones i han obert una investigació contra dos més per presumptament robar més de 170.000 quilos de taronges en la província de València, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

En la primera operació, els agents van detindre quatre persones i investiguen altres dues, tot homes i amb edats compreses entre els 27 i 55 anys, acusats de 17 delictes de furt, delictes de falsedat documental, delicte d'usurpació d'estat civil i un altre de pertinença a organització criminal. Tres dels arrestats tenen nacionalitat romanesa i la resta, espanyola.

En esta actuació realitzada per l'Equip Roca de la Guàrdia Civil de Xàtiva es va tindre coneixement que des del passat mes d'octubre per tota la comarca de La Costera i de la Ribera Alta s'estaven sostraient grans quantitats de taronges dels camps.

Per açò, i fruit de les perquisicions obtingudes, es va comprovar que es tractava de quatre persones que es dedicaven a sostraure la taronja i a vendre-la a una cooperativa d'una localitat propera a la població de Xàtiva.

Per això, els detinguts realitzaven falsificacions dels documents de traçabilitat agrària, es feien passar per propietaris de les parcel·les agrícoles per a poder vendre les taronges sense alçar sospites a una cooperativa, on dos dels amos eren sabedors d'estos furts. El total de quilos sostrets per estes sis persones ascendeix a 100.000 quilos, amb una valoració en el mercat de 12.000 euros. S'han intervingut dos vehicles que eren utilitzats per a la recol·lecta de la taronja i transportar-la fins a la cooperativa.

En una altra actuació realitzada per l'Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca, el passat 8 de març, es van detindre set persones, quatre homes i tres dones d'edats compreses entre els 19 i 62 anys, per delictes d'apropiació indeguda, furt i falsedat documental.

Estes persones van sostraure mes de 70.000 quilos de taronja d'explotacions agrícoles per a la seua venda en magatzems de compra-venda de cítrics de la comarca de la Ribera Baixa. Les diligències instruïdes han sigut entregades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Xàtiva i Sueca.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento