Comunitat Valenciana

Ximo Puig demana una solució "dialogada" i "justa" en l'estiba i lamenta la "prevaga" de València

  • El president considera que el conflicte està "generant problemes a l'economia real" perquè hi ha empreses que estan patint esta situació.
  • "Si es vol fer vaga que es faça vaga, però no es pot estar en una situació que, a més, està perjudicant el Port de València i no altres ports", ha dit.
  • "El Govern va fer molt mal tenint 2 anys parat este tema, i ara ho està intentant resoldre tard i precipitadament", ha agregat.
Estibadors
Estibadors
Europa Press
Estibadors

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat este dijous que veu amb "molta preocupació" el conflicte per la reforma de l'estiva i ha reclamat una solució "dialogada, que siga justa i no atenga a la permanència de privilegis que no són raonables", al mateix temps que ha lamentat les conseqüències de la "prevaga" dels estibadors en el Port de València. Així s'ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans, davant els quals ha advertit que el conflicte està "generant problemes a l'economia real" perquè hi ha empreses que estan patint esta situació de "prevaga".

"Em pareix bastant lamentable que no s'utilitzen les vies oportunes, si es vol fer vaga que es faça vaga, però no es pot estar en una situació que, a més, està perjudicant el Port de València i no altres ports; hi ha molts interessos, no solament dels estibadors... també hi ha algunes empreses que no estan jugant, segons el meu parer, d'una manera raonable amb el Port de València", ha dit Puig.

En qualsevol cas, ha assenyalat que des de la Generalitat van a defendre el port valencià i ha insistit que cal aconseguir una solució. "El Govern va fer molt mal tenint dos anys parat este tema, no va fer res quan tenia majoria absoluta i ara ho està intentant resoldre tard i precipitadament. El fonamental en estos moments és que l'economia valenciana no es ressenta", ha agregat.

Al seu juí, en un moment en què està creixent i generant ocupació, seria "lamentable que per una situació mal gestionada pel Govern i tampoc ben dialogada per les altres parts acabara traduint-se en més atur i menys possibilitat de creixement econòmic".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento