Convent Jerusalem torna a regnar a València amb el primer premi de la seua falla infantil
Convent Jerusalem torna a regnar a València amb el primer premi de la seua falla infantil MANUEL BRUQUE / EFE

La falla infantil de la comissió Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal és la millor de València. Així ho ha decidit aquest dimecres a la nit el jurat de la Junta Central Fallera, que ha atorgat el primer premi de la secció especial al monument de José Gallego. Sota el lema Abecedari artesà, la falla és un homenatge als artistes. Aquesta històrica comissió de la Roqueta es lleva així l'espina de l'any passat, quan va quedar en sisena posició en el rànquing de les falles infantils. 

El segon lloc és per a la falla Mestre Gozalbo-Comte Altea, mentre el tercer lloc ho ha aconseguit la falleta de la comissió Duc de Gaeta-Pobla de Farnals, una de les figures de la qual també ha obtingut el Ninot Indultat Infantil. 

D'altra banda, aquest dimecres també s'ha conegut que el Ninot Indultat de 2017 serà el d'Almirall Cadarso-Conde Altea per tercer any consecutiu. La peça, una creació de l'artista faller Manuel Algarra, presenta una parada de mercat, Peixos Amparín, on apareix una pescatera acompanyada d'un xiquet mentre un gat aguaita en la part inferior per si li cau una mica de menjar. 

Els 15.303 vots obtinguts suposaran que se salve de les flames. El segon lloc va ser per a la comissió Santa Genoveva Torres-Arquitecte Tolsá (2.982 vots) i en tercer lloc va quedar la falla Llanterna-Na Robella-Baró de Càrcer (2.882 vots). 

Els carrers de València, en ebullició 

La ciutat de València ja bull amb els seus 770 monuments, entre grans i infantils, plantats per complet, per a gaudi de valencians i visitants. Els jurats passaran aquest dijous per les comissions per a avaluar les falles grans, i el veredicte es coneixerà a la vesprada. 

Dissipat el fantasma del temporal de pluja i vent que amenaçava la plantà al començament de setmana, les previsions turístiques apunten a un allau de turistes que pot portar a la ciutat fins a un milió de visitants en els dies grans de les festes. 
La sàtira, unida a la pólvora, el foc, la música i l'ambient festiu fan de València aquests dies un torrent d'emocions. Açò sí, moure's per la ciutat és cada vegada més difícil. Les pròpies falles, amb els seus monuments i carpes, dificulten la mobilitat amb cotxe o en transport públic, per la qual cosa el millor és optar pel metro o anar amb bici o a peu. 

De fet, a partir de les 15.00 hores d'aquest dijous queda tallat l'accés dels vehicles privats al centre. Solament els taxis, autobusos i vehicles autoritzats podran depassar la línia circular que tracen les grans vies amb la marginal del riu. A més, també es podrà restringir la circulació en el següent anell (Pérez Galdós i Peris i Valero) en funció de les necessitats del trànsit, segons va informar l'Ajuntament. 

El metro, al 100% en Falles sense la vaga 

El metro de València donarà servei en Falles al 100% després de desconvocar el Sindicat Ferroviari (SF) la vaga a la qual hi havia cridat. En canvi, es manté la convocatòria d'aturs dels maquinistes del tramvia, amb uns serveis mínims fixats en el 85%.

Consulta aquí más noticias de València.