La falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals guanya el Ninot Indultat Infantil 2017
La falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals guanya el Ninot Indultat Infantil 2017 GUSTAVO GRILLO / EFE

La figura presentada per la comissió Duc de Gaeta-Pobla de Farnals ha aconseguit convertir-se, gràcies a la votació popular, en el Ninot Indultat Infantil de les Falles de 2017 amb un total de 6.920 vots.

El ninot guanyador, que se salvarà del foc de la Cremà del pròxim 19 de març, és obra de l'artista Joan S. Blanch i representa una escena d'uns xiquets en la font jugant amb uns globus d'aigua. La figura -que forma part del monument 'Aigua'- ha fet doblet, ja que el passat 1 de març es va conéixer que havia sigut catalogat el millor ninot infantil de la Secció Especial, distinció que concedeix un jurat.

Esta comissió ja va aconseguir el Ninot Indultat Infantil l'any 2000, amb la falla obra de Javier Santes; i en 2001, eixa vegada de la mà dels artistes Sergio Penades i Javier Molina, recorda la Junta Central Fallera (JCF).

L'Exposició del Ninot -que exhibeix les 700 figures entre grans i infantils que les comissions falleres proposen per ser indultades del foc de la 'cremà' de les Falles de València- ha obert les seues portes al Museu de les Ciències Príncep Felipe. En esta ubicació, la mostra ocupa 2.500 metres quadrats perquè el públic puga contemplar la tendresa i ironia pròpies de l'art faller.

Després de conéixer-se la resolució del Ninot Indultat Infantil, este dimecres serà el torn de conéixer quin ninot dels monuments grans esquiva les flames i aconsegueix passar a enriquir els fons del Museu Faller.

Consulta aquí más noticias de València.