La vaga en FGV deixarà dos de cada 13 trens sense circular del 15 al 20 de març
La vaga en FGV deixarà dos de cada 13 trens sense circular del 15 al 20 de març GVA

La Direcció general de Treball ha decidit uns servicis mínims del 85% en les diferents aturades convocades pels sindicats de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana en les principals jornades festives de les festes de Falles, la qual cosa suposa, segons ha assenyalat en roda de premsa el gerent de l'empresa pública, Ángel García de la Bandera, que deixaran de circular dos de cada 13 trens.

Segons el gerent de FGV, amb esta resolució es permetrà complir la programació de servicis especials en Falles, en les quals s'oferiran 120 hores de servici ininterromput de metro i tramvia del 15 al 20 de març, des de la plantà fins a la cremà del diumenge i enllaçant amb el servici ordinari del dia 21.

"Hi havia previsió d'incrementar els servicis més d'un 30% durant les aturades, la qual cosa vol dir que tindrem suficient nombre de places i trens per a atendre la demanda d'estos dies", ha dit en relació a les aturades convocades els dies del 15 al 19 de març, que afectarà principalment els períodes previs i posteriors a les mascletaes, els castells i la Nit del foc. Concretament, açò es traduirà en una freqüència de pas d'aproximadament vuit minuts en les línies 1 i 2 i de quatre minuts en les línies 3, 5 i 9.

"L'empresa lamenta profundament els prejuís que puga ocasionar a la societat i creu que les vagues no són la millor solució", ha dit García de la Bandera. No obstant açò, entén la situació, que atribueix esta situació "a l'ERO de 2012/2013 que va desequilibrar les plantilles".

En esta línia, ha destacat que l'actual direcció ha mantingut sempre una postura de diàleg i col·laboració amb els representants sindicals, que "són coneixedors de les limitacions que patim per la Llei de Pressupostos" i ha afegit que en l'actualitat es generen vacants però no es poden ocupar i que necessiten cobrir per a seguir complint amb els servicis actuals i afrontar les millores i ampliacions previstes en el futur Pla de Transports.

Així mateix, ha afegit que encara que els pressupostos de la Generalitat contemplen la partida econòmica per a les contractacions, el Ministeri d'Hisenda impedeix que es materialitzen. FGV calcula que necessita incorporar cent treballadors per a cobrir el dèficit de plantilla.

Estes circumstàncies, "no són exclusives de FGV, sinó que també ocorre en altres empreses de servici públic de transports", ha remarcat. En este sentit, l'empresa ha convocat una reunió amb els representants sindicals per a abordar estes qüestions. Des del passat 4 de març, FGV ha previst un total de set milions de places per als nou dies de falles (incloent a més el 5, 11 i 12) per als 2,5 milions de viatgers que s'esperen des de l'inici al final de la festa.

Consulta aquí más noticias de València.