El DOGV publica la convocatòria per a sol·licitar les ajudes del Pla Renhata per a la reforma de l'interior d'habitatges
El DOGV publica la convocatòria per a sol·licitar les ajudes del Pla Renhata per a la reforma de l'interior d'habitatges BANKIA

Este Pla, que ha convocat per primera vegada la Generalitat amb una línia específica de tres milions d'euros, contempla subvencions per a la reforma de cuines i banys per a adequar-los a les condicions actuals d'habitabilitat en l'habitatge habitual, incloent l'adaptació de les instal·lacions a la normativa vigent.

També s'inclouen ajudes per a aquelles persones que vullguen fer més accessible l'habitatge per a adaptar-lo a diversitat funcional, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Les subvencions seran del 35% del pressupost protegible fins a un màxim de 4.200 euros. A més, el pressupost subvencionable no serà inferior a 2.000 euros ni superior a 12.000 euros, amb independència del pressupost real de les obres, que pot ser major.

HABITATGES CONSTRUÏTS ABANS DE 1996

Podran acollir-se a estes ajudes els propietaris, usufructuaris o arrendataris d'habitatges de la Comunitat construïts abans de 1996, a excepció de les actuacions d'adaptació per a persones amb diversitat funcional.

La consellera d'Habitatge, María José Salvador, ha explicat que amb esta convocatòria "es vol impulsar no solament la millora de l'habitabilitat dels habitatges de més de 21 anys de la Comunitat sinó també la reactivació del sector econòmic de la construcció i els subsectores com els lampistes, electricistes o fusters".

D'esta forma, ha afegit Salvador, "amb estes ajudes directes a les persones, des de la Generalitat contribuïm a qualificar els habitatges, a millorar la qualitat de l'interior de les vivendes amb la reforma de banys i cuines, així com millorant l'accessibilitat sobretot per a les persones amb diversitat funcional, també adaptarem els habitatges a normatives, sobretot aquells que tinguen més de 20 anys".

En este sentit, ha reiterat que amb estes ajudes volen "recuperar professions que es van veure molt afectades per la crisi ja que amb la rehabilitació, un dels principals objectius d'este Govern valencià, es generen per cada milió d'euros d'inversió, 17 llocs de treball directes, a més dels indirectes que es creen. Així que contribuïm també a reactivar l'economia", ha asseverat.

PLA RENHATA

El Pla Renhata respon així a la nova política del Consell de millorar la qualitat de vida de les persones optimitzant les condicions d'habitabilitat a través d'ajudes directes als propietaris de vivendes per a actuacions sobre els elements privatius, especialment en els recintes de cuina i banys i a la millora de l'accessibilitat en les vivendes, atenent a la diversitat funcional dels seus ocupants.

A este pla s'afigen també les subvencions que tramita la Conselleria d'Economia Sostenible i Sectors Productius per a la millora de l'eficiència energètica en les vivendes mitjançant el canvi de finestres i calderes i que compta amb un pressupost d'un milió d'euros.

Consulta aquí más noticias de València.