Comunitat Valenciana

Educació ratifica l'acord per a la recol·locació del professorat dels centres privats-concertats

  • El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha firmat la ratificació de l'acord amb les organitzacions empresarials FECEVAL i Educació i Gestió, així com amb les organitzacions sindicals FSIE-CV, FETE-UGT, STEPV-IV i CCOO-PV per a la recol·locació del professorat dels centres privats-concertats afectat per la reducció d'unitats o per l'extinció del concert en el centre on exercisca el seu treball.
Ratificado el acuerdo de recolocación de profesores de la privada-concertada
Ratificado el acuerdo de recolocación de profesores de la privada-concertada
GVA
Ratificado el acuerdo de recolocación de profesores de la privada-concertada

El preacord es va assolir el passat mes de juliol i amb la firma ha quedat ratificat i podrà ser aplicat íntegrament, després d'haver finalitzat tota la tramitació administrativa. Per tant, té vigència per al curs 2016-2017 i es podrà prorrogar per a cursos posteriors mentre les parts així ho decidisquen, ha informat la Generalitat en un comunicat.

D'esta manera, el professorat dels centres concertats està cobert per l'acord si es generen situacions de reajustaments. D'una banda, pot acollir-se a la recol·locació mitjançant una borsa de treball a la qual recorreran les organitzacions empresarials de l'ensenyament privat-concertat per a contractar personal i, per una altra, poden optar per l'acomiadament amb indemnització.

Totes les parts fomentaran la borsa de treball per a prevaldre la primera opció de recol·locació. S'han pactat actuacions que garantixen l'accés del professorat a possibles nous llocs de treball tant en el seu centre d'origen com en altres centres concertats.

A més, continua vigent la possibilitat de la inclusió voluntària dels treballadors en la borsa d'interins de l'ensenyament públic, en els termes que establix esta borsa. L'acord "complix amb el compromís de la Conselleria d'Educació amb el professorat dels centres privats-concertats que prevaler la recol·locació i no l'acomiadament amb indemnització", han apuntat les mateixes fonts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento