Comunitat Valenciana

Emergències i l'Ajuntament demanen retardar la ‘plantà’ i suspenen la mascletà del dilluns

  • Els equips d'emergències van decidir ahir recomanar que la ‘plantà’ de falles es retarde a poder ser fins al dimecres.
  • La mascletà de hui dilluns 13 de març s'ha suspés per a evitar riscos, segons ha informat la Junta Central Fallera.
  • Ahir es van establir una sèrie de recomanacions generals per a evitar incidents per l’oratge aquests dies de festa.
  • S'han activat els avisos groc i taronja a causa del temporal en totes les províncies de la Comunitat Valenciana.
L'AJuntament de València suspén la mascletà de hui dilluns 13 pel temporal.
L'AJuntament de València suspén la mascletà de hui dilluns 13 pel temporal.
Ajuntament de València.
L'AJuntament de València suspén la mascletà de hui dilluns 13 pel temporal.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, l'Ajuntament de València i la Junta Central Fallera (JCF) van realitzar ahir una sèrie de recomanacions generals a les comissions falleres de la ciutat per a evitar incidents davant el temporal de pluges i vent que predominarà aquesta setmana. A més, la mascletà d'este dilluns s'ha suspés per motius de seguretat, segons ha informat la Junta Central Fallera en el seu compte oficial de Twitter.

Retardar la ‘plantà’

En primer lloc, aconsellen no avançar la tradicional ‘plantà’ de monuments fallers i reservar-la en la mesura del possible per a la nit del dimecres 15 de març. Així ho van acordar ahir l'alcalde de València, Joan Ribó, i els regidors de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i Espai Públic, Carlos Galiana; el cap de la Policia Local, José Serrano, i el cap del Departament de Bombers, Enrique Chisbert.

Els representants d'aquests departaments es van reunir ahir amb l'edil de Cultura Festiva i president de la JCF, Pere Fuset, davant la necessitat d'advertir a les comissions i a la ciutadania dels riscos que pot comportar un episodi meteorològic advers en els dies de Falles.

Perímetre de seguretat

Davant aquesta situació, recomanen fixar un perímetre de seguretat suficient al voltant de les falles per a evitar que l'estructura puga causar cap dany material o personal en cas de caiguda. A més, si les comissions falleres hagueren de cancel·lar qualsevol activitat en la via pública, recorden la conveniència de fer-ho amb suficient antelació.

També insten al fet que les comissions demanen si fa falta una revisió de la fixació de les seues carpes a les empreses contractades en el muntatge, així com la prevenció en el desmuntatge de jaimes. Finalment, demanen posar especial atenció a la seguretat dels llocs ambulants que aquests dies hi ha disseminats per la ciutat, així com, en general, a tots aquells elements de les terrasses de bars susceptibles de patir efectes del fort vent previst en les pròximes hores.

Falla municipal

L'Ajuntament té previst ampliar el perímetre de seguretat de la falla municipal fins a un màxim de 60 metres si fóra necessari, i també s'anunciaria, si hi haguera, algun canvi en les línies de l'EMT al seu pas per la plaça consistorial. Així mateix, el consistori prestarà especial atenció a les estructures volants, com per exemple les il·luminacions.

Previsió de temporal

Les pluges a la Comunitat Valenciana podrien produir acumulacions de fins a 100 litres per metre quadrat, per la qual cosa s'han activat els avisos groc i taronja a causa del temporal en totes les províncies. València tindrà risc important de pluja, per vent amb ratxes de fins a 90 quilòmetres per hora i per ones de fins a 5 metres.

A Castelló s'han activat avisos taronja per acumulacions de neu de 5 centímetres, i avisos de color groc per pluja, vent i ones. Alacant registrarà fortes pluges, ratxes de vent de 90 quilòmetres per hora i ones que arribaran als 5 metres d'altitud que provocaran els avisos de color taronja, també avís per risc per acumulacions de neu.

La plantà “al tombe”

Unes 300 persones van alçar ahir a pols la peça principal de la falla municipal de la Plaça de l'Ajuntament, un pirulí de 41 metres d'altura, recuperant una tècnica tradicional quasi perduda, “al tombe”, per a simbolitzar l'esforç col·lectiu que caracteritza a aquestes festes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento