Comunitat Valenciana

L'escapolit Roca, Crespo, Bernácer, Morenilla i altres 21 acusats, a juí hui per la peça principal

  • L'escapolit de la justícia Jorge Ignacio Roca Samper; l'exvicepresident de la Diputació de València i expresident del consell d'administració d'Emarsa, Enrique Crespo; els que van ser càrrecs de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar), José Juan Morenilla (gerent) i Ignacio Bernácer (cap d'Explotacions), i altres 21 acusats seuen des d'este dilluns en el banc dels acusats per la peça principal del cas Emarsa, en la secció primera de l'Audiència de València.
Acusats en la peça principal del cas Emarsa
Acusats en la peça principal del cas Emarsa
EUROPA PRESS
Acusats en la peça principal del cas Emarsa

El juí per esta peça, en la qual s'ha investigat el saqueig de 24 milions d'euros de la depuradora de Pinedo, es va assenyalar inicialment al novembre de 2015, però el tribunal va decidir suspendre'l en espera que Moldàvia extraditara l'empresari i considerat presumpte capitost de la trama, Jorge Ignacio Roca, condemnat en eixe país per un altre procediment diferent. Roca va ser detingut tres mesos abans que arrancara la vista.

Esta peça va tornar aleshores a l'òrgan instructor, el Jutjat número 15 de València, que va practicar noves diligències relacionades amb Roca. Va decidir processar-lo i li va atribuir delictes de malversació de cabals públics i falsedat documental.

El procediment va saltar a la llum en 2010, quan el PSPV va denunciar que Emarsa acumulava un dèficit d'almenys 16 milions d'euros, a més de contractes no justificats per valor d'uns 32 milions més. El procés es va dividir en 11 peces, entre elles la principal, amb 25 acusats -més un a títol lucratiu-.

Entre els acusats en la causa principal figuren Enrique Crespo; l'exgerent de la depuradora, Esteban Cuesta; José Juan Morenilla; Ignacio Bernácer; Enrique Arnal, exdirector financer d'Emarsa; Adolfo Polo, cap de l'àrea mediambiental; Sebastián García Martínez 'Chanín', exinformàtic de l'entitat; Enrique Arnal Llorens, exdirector economicofinancer; Santos Peral, cap de comptabilitat i que tenia responsabilitat polítiques en el PP de València i Ignacio Martínez Maiques, cap de compres i igualment membre del PP.

Al costat d'ells figuren els empresaris José Luis i Enrique Sena i Vicente Ros Bartual, relacionats amb Notec; María Paz García martínez, germana de 'Chanín'; l'administradora del Grup Mas, Eva Marsal Gil; Juan Manuel García, administrador d'Acosta Centre d'Estudis; Juan Carlos Gimeno, que va ser encarregat de gestió ambiental de la planta i posteriorment administrador d'Area Est i CRM Adecua i Vicente Tomás Benlloch, administrador de Viatges Benimàmet.

Altres acusats són Ana María Ríos Solaz, periodista contractada per Emarsa; Leonor Moreno, advocada de l'entitat; Luis Antonio Botella, advocat i primer tinent alcalde de Montcada; Rafael Quiles, assessor del grup d'empreses de 'Chanín'; Daniel Calzada de la mercantil Llar Calzada i a José Ramón Cuesta, germà de l'exgerent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento