Comunitat Valenciana

El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere estarà a punt abans d'estiu

  • Este divendres s'ha aprovat l'acord per a la constitució del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista.
  • L'objectiu és treballar per a aconseguir un canvi cap a un paradigma feminista, d'igualtat de drets i efectiva.
  • Segons la Generalitat, estarà basat en la cohesió i la unitat per "traure la lluita contra la violència de gènere i masclista de la confrontació partidista".
Una mujer contra la violencia familiar.
Una mujer contra la violencia familiar.
THINKSTOCK
Una mujer contra la violencia familiar.

El Consell ha aprovat l'acord per a la constitució del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista, en el qual estaran implicats les administracions públiques i agents polítics socials, econòmics, cívics i culturals, amb l'objectiu de treballar per a aconseguir un canvi cap a un paradigma feminista, d'igualtat de drets i efectiva. El Govern autonòmic espera que tots els actors hagen firmat el Pacte abans d'estiu.

Així ho ha anunciat este divendres la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha explicat que este pacte, impulsat des del seu departament, també tindrà com a objectiu aconseguir una dotació pressupostària estable per a la protecció de les dones víctimes de violència de gènere i els seus fills, així com eliminar tota forma de discriminació contra les dones i promoure la igualtat real i efectiva.

En este sentit, des de la Generalitat han indicat en un comunicat que es pretén aconseguir un pacte polític, social, cívic i econòmic basat en la cohesió i la unitat per "traure la lluita contra la violència de gènere i masclista de la confrontació partidista i la polarització política i trencar els murs que invisibilitzen estes agressions per a socialitzar-ho com un conflicte polític i social que interpel·le al conjunt de la societat".

Així mateix, treballarà per a garantir una societat lliure i segura de violència de masclista, i per feminitzar la societat, coordinar el treball en xarxa i amb perspectiva de gènere de totes les administracions públiques i agents implicats en el procés de sensibilització, prevenció, detecció, intervenció i protecció de les víctimes.

Participants en l'acord

El document acordat pel Consell estableix que seran convocats a este pacte els partits polítics amb representació supramunicipal en qualsevol de les cambres legislatives per part de la Comunitat Valenciana, els agents econòmics i socials així com les entitats representatives de l'associacionisme de dones i feminista.

La Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, la Federació Valenciana de Muncipis i Províncies (FVMP), les tres diputacions provincials i les ciutats de més de 100.000 habitants també seran convocades al pacte, juntament amb entitats representantives de mitjans de comunicació, universitats públiques, Fiscalia, Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i el Col·legi d'Advocats i Advocades.

L'acord de constitució també inclou la Policia Local, Policia Autonòmica, Policia Nacional i Guàrdia Civil, així com a la Plataforma del Tercer Sector, Coordinadora d'ONGDS, Mesa d'Entitats i Consell Jurídic Consultiu (CJCV).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento