Comunitat Valenciana

Puig sobre el desacord amb Podem pel CJC: "Sincerament, crec que no estem davant una crisi"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat este divendres en relació al "desencantament" manifestat per Podem amb PSPV i Compromís en la novament ajornada elecció de consellers del Consell Jurídic Consultiu (JCJ) per la falta de paritat que "es va prendre una decisió correcta", encara que pot ser que les circumstàncies no s'hagen gestionat "de la millor manera possible", i ha assegurat: "Sincerament, crec que que no estem davant una crisi".
Ximo Puig i Antonio Montiel en una imatge d'arxiu
Ximo Puig i Antonio Montiel en una imatge d'arxiu
GVA
Ximo Puig i Antonio Montiel en una imatge d'arxiu

Així s'ha pronunciat Puig en ser preguntat per la polèmica sorgida en les Corts esta setmana, sobre la qual ha dit que creu que la decisió va ser la correcta -davant els tres noms masculins presentats per al CJC- perquè cal "predicar amb l'exemple i actuar en favor de la igualtat".

Segons ha recalcat, el Consell va fer el propi "en la part que li corresponia" i "ara li tocava en les Corts", on "pareix raonable que es busque la paritat", entre altres coses perquè "no hi ha cap dona presidenta de cap òrgan estatutari".

"Sincerament, creec que no estem davant una crisi, estem davant unes circumstàncies que s'han produït que, probablement, no s'han gestionat de la millor manera possible, però això passa habitualment en política", ha indicat.

A més, Puig ha recordat que l'Acord del Botànic està "clarament posicionat a favor de la igualtat", es tracta d'un pacte que "s'actualitza cada dia complint-ho per la nostra banda -PSPV i Compromís- i també fiscalitzant-ho per part de l'altre grup -Podem" i és, per tant, "una dinàmica positiva en la qual no hi ha xecs en blanc". "Som un govern que, per descomptat, vol complir, està complint i també està disposat a escoltar permanentment", ha agregat.

Sobre com s'han produït els fets, ha indicat que no ho sap perquè ell no ha participat, per la qual cosa no sap "exactament els desacords que s'hagen pogut produir" i que, en tot cas, "s'han de superar".

"No sé si s'ha fet tan bé com és necessari, però en qualsevol cas crec que que s'han de superar perquè si que hi ha un objectiu comú que és que la igualtat siga una qüestió real", ha insistit.

Després d'afirmar que no ha parlat amb el portaveu de Podem, Antonio Montiel, sobre esta qüestió a causa que ha estat en la fira de turisme de Berlín, ha asseverat que té una relació personal i política "positiva" amb ell i "així ha de continuar sempre". "Entenc les seues posicions i intent entendre a tothom", ha agregat.

En qualsevol cas, ha volgut remarcat que existix l'unió per a aconseguir que "s'avance de veres en la igualtat" i se'n va a intentar "proposar cada vegada més dones" perquè "si no ho fa el sector públic com anem a demanar-li-ho al privat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento