Comunitat Valenciana

Puig sobre les despeses en Vaersa: "No hi havia un ionqui dels diners, hi havia una epidèmia de ionquis"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat este dimecres que l'informe d'Intervenció sobre les despeses en l'empresa pública Vaersa per part d'antics directius revela "fins a quin punt existia una sensació d'absoluta impunitat" i demostra que "no hi havia un ionqui dels diners, sinó que hi havia una epidèmia de ionquis".
Ximo Puig intervé en el ple de les Corts Valencianes
Ximo Puig intervé en el ple de les Corts Valencianes
EUROPA PRESS
Ximo Puig intervé en el ple de les Corts Valencianes

Així s'ha pronunciat davant la pregunta del portaveu de Compromís, Fran Ferri, que s'ha interessat per la valoració del Consell sobre l'informe de la Intervenció "sobre el descontrol i els casos de dubtosa legalitat en la gestió de Vaersa durant els governs del PP", que revela que entre gener de 2006 i juny de 2015 exdirectius van pagar amb les targetes de crèdit de l'entitat despeses per import global de 138.525 euros, en estacions d'esquí, clíniques veterinàries, grans magatzems i botigues de bricolatge, entre uns altres.

Per a Puig, el fet que els exdirectius retiraren efectiu "de 500 (euros) en 500" fins i tot en caps de setmana, "de dilluns a diumenge, 24 hores i sense complexos", i inclogueren factures de "les coses més increïbles" reflectix la sensació que existia que "es podia fer tot", i s'ha preguntat en este sentit: "Quantes coses ens quedarem sense saber?".

Després de recalcar que este informe es traslladarà a Fiscalia perquè es depuren responsabilitats, ha apuntat que "algú" ha de "demanar perdó als valencians, perquè mentre no demanen perdó són absolutament indignes de representar al poble valencià".

Així mateix, el president ha recalcat que el Consell treballa de forma proactiva per a detectar els casos de corrupció i posar-los en coneixement de la justícia, sempre amb la finalitat de "recuperar els diners" per a la societat valenciana i ha posat com a exemple els informes d'Intervenció elaborats sobre els sobrepreus en l'IVAM, els incompliments legals i comptables de fins el 22 milions d'euros en la Fundació V Encontre Mundial de les Famílies o la falta de control sobre l'externalización de les ressonàncies.

Ximo Puig ha precisat que en el cas de Vaersa es tracta d'una empresa pública "sobre la qual hi ha totes les sospites" i ja hi ha dos casos amb condemna ferma, sobre la compra de vehicles sense concurs per 1,4 milions d'euros i el repartiment d'1,8 milions en sobresous a directius "que va nomenar el PP". "Vaersa, contràriament al que defenia una antiga presidenta de Vaersa, no era cap model a seguir", ha conclòs.

Ferri, per la seua banda, ha lamentat l'existència de les "targetes black" en el si d'esta empresa pública, amb les quals es va gastar diners que no va ser per a la fi per al qual va ser creada, sinó per a viatges, menjades per a "un paladar selecte" o reparacions de vehicles per part de directius que va nomenar el PP, que "els va emparar i no els va investigar quan se'n van anar".

Així, ha censurat que el PP "va posar la corrupció en les institucions" i encara que ha admès que "hi ha gent que es queixa" que Compromís parle de corrupció en les Corts, deixaran de fer-ho "si el PP retorna tots els diners que va saquejar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento