Comunitat Valenciana

Igualtat comença l'expedició dels títols temporals per a famílies nombroses

  • La vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha començat, a través dels registres de les direccions territorials, l'expedició dels títols temporals de família nombrosa, que tindran una vigència de tres mesos i que garantixen l'accés a tots els beneficis arreplegats normativament mentre es gestiona el carnet definitiu.

El director general de l'Agència Valenciana d'Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, ha explicat en un comunicat que el títol temporal s'emet amb una validesa de tres mesos explicats des de la data de caducitat del títol de Família Nombrosa del que se sol·licita la renovació, en cas d'estar vigent este últim, o des de la data de presentació de la sol·licitud de renovació, en el cas de no trobar-se vigent este.

Estos títols temporals, ha subratllat De Lamo, "garantiran el dret de les famílies nombroses a accedir a tots els descomptes i beneficis als quals tenen accés en diversos àmbits". El director general ha precisat que el títol provisional només es facilitarà en el cas de presentar-se sol·licitud de renovació de títol de família nombrosa per estudis o per finalització d'acolliment o tutela.

La sol·licitud específica de títol temporal de família nombrosa haurà de ser adjuntada per les persones interessades a la presentació de la sol·licitud de renovació del títol, o acompanyada de la còpia segellada per registre oficial, al costat de la documentació entregada, de la sol·licitud de renovació del document.

La tramitació d'esta sol·licitud solament es pot realitzar de forma presencial en la seu de les direccions territorials de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. En el cas de la direcció territorial de València fa falta demanar cita prèvia, a través del 012 o en el web.

Estos organismes estan obligats a tramitar-la en les situacions administratives en què la resolució de les sol·licituds de renovació del títol de Família Nombrosa per estudis o per finalització d'acolliment o tutela excedisca del termini de dos mesos des de la presentació de la sol·licitud.

"ADMINISTRACIÓ RAQUÍTICA"

De Lamo ha assenyalat que el canvi en la llei estatal de Protecció a les Famílies Nombroses, al costat del fet que l'antic govern "va deixar una administració raquítica que des del Ministeri d'Hisenda no permeten recuperar", està produint "retards" en la tramitació dels títols que, segons ha recalcat, "s'estan tractant de pal·liar des de la Generalitat".

El director general ha matisat que des de la Conselleria "s'està fent un esforç i, en la mesura del que permet la llei, s'han reforçat les plantilles de les direccions territorials", malgrat que existix "un mandat del Govern d'Espanya que limita l'ampliació de les plantilles funcionarials".

En este sentit, ha recordat que, recentment, la vicepresidenta, Mónica Oltra, va anunciar l'engegada d'un pla de xoc per a "agilitzar" la tramitació de títols de famílies nombrosa i monoparentals, que tindrà una vigència de sis mesos i implicarà la contractació de deu nous empleats públics interins que treballaran en les direccions territorials de València, Castelló i Alacant.

El pla de xoc per acumulació de tasques permetrà la contractació de personal interí per a cobrir dos places d'auxiliar de gestió en la Direcció territorial de Castelló, altres dos en la d'Alacant, i sis en la de València, que és la que suporta més del 50% de les sol·licituds realitzades i, per contra, en comparació, té la plantilla "menys dotada".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento