Comunitat Valenciana

La falla Na Jordana guanya el primer premi a la promoció del valencià amb el seu llibret

  • El segon premi ha sigut per a la Falla Plaça Malva d'Alzira i el tercer l'ha obtingut la Falla Penya El Mocador, de Sagunt.
  • Han participat 125 comissions falleres de distints municipis de la Comunitat Valenciana, i s'han concedit un total de 70 guardons.
  • Els imports, que s'han vist incrementats, oscil·len entre els 4.000 euros del primer premi i els 300 euros que reben els últims 10 premiats.
La falla Na Jordana guanya el primer premi a la promoció del valencià amb el seu llibret.
La falla Na Jordana guanya el primer premi a la promoció del valencià amb el seu llibret.
GVA.
La falla Na Jordana guanya el primer premi a la promoció del valencià amb el seu llibret.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha concedit el primer premi a la promoció de l’ús del valencià de Falles 2017 a l’Associació Cultural Fallera na Jordana. El segon premi ha sigut per a la Falla Plaça Malva d'Alzira i el tercer l'ha obtingut la Falla Penya El Mocador, de Sagunt.

En la convocatòria d'enguany han participat 125 comissions falleres de distints municipis de la Comunitat Valenciana, i s'han concedit un total de 70 guardons, els imports dels quals oscil·len entre els 4.000 euros del primer premi i els 300 euros que reben els últims 10 premiats. 

Aquest concurs ha anat consolidant-se des que va començar a convocar-se en 1993, obtenint una destacada presència en  el món faller. Els 70 premis estan dotats amb un total de 60.000 euros, la qual cosa suposa haver augmentat la quantia total en un 38,7% respecte a les ajudes concedides el passat any. 

Així mateix, també s'incrementen les quanties de cadascun dels guardons, que en el cas del primer premi augmenta un 14,3%, concedint enguany 4.000 euros, i el segon premi també s'incrementa un 16,6%, concedint 3.500 euros, enfront dels 3.000 de l'any passat. En el cas de la tercera posició, està dotada amb 3.000 euros, és a dir, un 20% més que l'any passat. Pel que respecta al quart i al cinqué, rebran 2.500 i 2.000 euros cadascun, la qual cosa suposa un augment del 25 i del 33%, respectivament. 

A més, la conselleria concedeix 5 premis de 1.800 euros, cinc premis de 1.400 euros, cinc de 1.200 euros, cinc premis de 800 euros, cinc més de 600, cinc de 550 euros, cinc de 500 euros, cinc més de 450 euros, altres cinc de 400 euros, deu de 350 euros i, finalment, altres deu premis de 300 euros. 

El jurat que ha valorat els treballs presentats ha destacat l'excel·lent qualitat dels llibrets presentats, així com la gran diversitat d'estil, la presentació, la creativitat, l'originalitat. Quant als criteris tinguts en compte en la valoració dels treballs destaca la qualitat de l'edició, els continguts literaris, l'extensió del text escrit en valencià, la difusió dels llibrets i la publicitat en valencià.

L’acte d’entrega dels premis es portarà a terme al Palau de les Arts el pròxim divendres, 10 de març, a les 16.30 hores, en una trobada a la qual assistiran la fallera major de València i la seua cort d'honor.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento