Comunitat Valenciana

Puig insistix que la Fundació CICAL "no és cap muntatge" i recalca que està avalada per la FVMP i universitats

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat no entendre la polèmica sorgida al voltant del finançament de la Fundació CICAL, ja que "no és cap xiringuito ni cap muntatge", sinó que sorgix d'un acord per unanimitat per part de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a "fer una espècie d'institut tecnològic de l'àmbit local" que també van recolzar les cinc universitats públiques valencianes.
Puig en una imatge d'arxiu
Puig en una imatge d'arxiu
GVA
Puig en una imatge d'arxiu

A partir d'ací, ha remarcat, "si es presenten projectes que són positius poden tindre suports i si no, no ho tindran", ha resolt Puig davant les preguntes dels mig després de visitar el Museu de l'Artista Faller a València.

Puig s'ha referit així a la polèmica sorgida pel finançament de la Fundació CICAL, el Centre d'Investigació de Coneixements per a l'Administració Local, en l'organigrama de la qual consten el socialista José Manuel Orengo, o el diputat de Compromís en la corporació provincial de València Emili Altur, que ja ha traslladat al seu grup que es queda en la corporació provincial i rebutja el càrrec en esta entitat.

El cap del Consell ha assenyalat que cap representant de Compromís li ha traslladat "cap malestar" i s'ha preguntat "on està el problema" perquè esta fundació es basa "en un acord de la FVMP i que està avalat per les universitats valencianes".

En ser qüestionat sobre la presència d'Orengo en l'organigrama, ha indicat: Estem parlant de macartismo? La persona que està ací és la que ha decidit la FVMP, jo per descomptat no he decidit res respecte a eixa fundació, i res és res", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento