Comunitat Valenciana

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, a la vaga contra la LOMQE el 9 de març

  • Volen mantindre "la pressió en el carrer" per a aconseguir la derogació de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa.
  • "És una llei regressiva, privatitzadora, antidemocràtica, segregadora i ataca les llengües pròpies", asseguren.
  • La Plataforma s'oposa igualment "a la privatització de l'ensenyament i la mercantilització de la universitat que suposa el model 3+2".
Roda de premsa de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic
Roda de premsa de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic
PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC
Roda de premsa de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha fet una crida a la comunitat educativa i la societat en general per a participar en la jornada de vaga i manifestacions convocada el pròxim 9 de març i mantindre, d'esta manera, "la pressió en el carrer" per a aconseguir la derogació de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE). Així ho han posat en relleu les entitats que integren la plataforma, que este dilluns ha oferit una roda de premsa per a explicar les accions de protesta convocades i instar el seu seguiment.

El col·lectiu està format per FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Campus Jove, Sindicat d'Estudiants, FEU, FdE, Acontracorrent, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i València Laica.

Amb els lemes #SIalaPública, #NOalaLOMQE, #RevertirRetallades i #NOal3més2, estes entitats s'uneixen a la convocatòria estatal per a "dir no a la LOMCE, les revàlides i les retallades" i "defendre l'ensenyament públic". Les manifestacions a la Comunitat Valenciana es duran a terme en les tres capitals de província: a València a les 18.30 hores des de la Plaça de Sant Agustí; a Alacant a les 18.00 hores des del IES Jorge Juan i a Castelló a partir de les 18.30 hores des de Plaça Maria Agustina. També s'ha convocat una marxa estudiantil que eixirà a les 12.00 hores de la Facultat d'Història de València i concentracions a Castelló i Alacant.

A la roda de premsa han acudit també representants de diferents partits polítics, com la diputada al Congrés dels Diputats pel PSPV-PSOE, Ana Botella; per part de Compromís els parlamentaris en el Congrés dels Diputats Enric Bataller i Joan Baldoví i representants del partit Esquerra Republicana, qui han mostrat el seu suport a la convocatòria. El grup Podem i EU han excusat la seua assistència però han fet arribar igualment el seu suport, expliquen responsables de la plataforma a través d'un comunicat.

El col·lectiu ha tornat a incidir en el seu rebuig a les "contínues retallades" en educació, l'increment de la càrrega lectiva del professorat, descomptes en la nòmina per baixa, augment de les ràtios o la imposició de 10 dies lectius per a cobrir les substitucions, entre altres deficiències.

Privatització de l'ensenyament

Estes retallades, agreguen, s'han vist reflectides també en "l'augment de la concertació, la destrossa de les infraestructures com el presumpte robatori en Ciegsa, el minvament de professorat i de recursos en el sistema públic i un llarg etcètera que ha significat la pèrdua de la qualitat del sistema educatiu públic". La Plataforma s'oposa igualment "a la privatització de l'ensenyament i la mercantilització de la universitat que suposa el model 3+2".

"La Plataforma diu no a la LOMQE i exigeix la derogació. És una llei regressiva, privatitzadora, antidemocràtica, segregadora i ataca les llengües pròpies. La Plataforma diu sí a l'ensenyament públic per la qual s'ha lluitat des de fa tants anys. Per això convoca esta vaga i anima tota la comunitat educativa -alumnat, pares i mares i treballadors- a secundar-la, de totes les etapes educatives", asseveren.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento