Comunitat Valenciana

Un jurat declara culpable un ancià acusat d'asfixiar la seua dona malalta en el seu habitatge de València

  • Un jurat popular ha declarat culpable un ancià acusat de matar la seua dona, qui patia problemes reumàtics, al febrer de 2016 a València, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Els membres del jurat han apreciat en l'acusat les circumstàncies agreujants de parentiu i de gènere i s'han mostrat contraris a la concessió de l'indult. Per la seua banda, el ministeri fiscal ha mantingut la petició de pena de 15 anys de presó.

L'home va defendre en el juí, que va arrancar este dilluns en l'Audiència de València, que va agafar del coll a la seua dona però "solament perquè callara" posat que la seua intenció no era matar-la: "Vam dicutir, la vaig agafar del coll i la meua intenció no era ni molt menys fer això. Volia més que res que callara", va repetir.

Els fets es remunten al 13 febrer de 2016 en un habitatge en la qual residia l'acusat i la víctima, a València. La dona tenia 71 anys i presentava dificultat per a moure's a causa d'una malaltia que patia.

El matrimoni, amb tres fills, portava casat uns 48 anys, segons va detallar l'acusat, qui també ha apuntat que tots dos mantenien una relació "molt bona". El dia 13 de febrer, al matí, mentre es trobaven els dos en la saleta, van començar a discutir: "La vaig agafar del coll després de parlar amb ella moltes coses que li interessaven a ella", va dir en la vista. "La meua intenció no era ni molt menys fer això. Volia més que res que callara. No era la meua intenció matar-la", ha exposat l'home.

"No sé quant de temps vaig estrènyer", va manifestar, ja que va indicar que va perdre "la noció del temps". Després d'atacar-la en el coll i estrènyer fins que la va asfixiar, se'n va anar a la cuina a per un ganivet per a llevar-se la vida. No obstant açò, solament es va fer ferides per les quals va precisar quatre punts de sutura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento