Comunitat Valenciana

La CEV aprova convertir-se en la nova patronal autonòmica

  • El Comité Executiu i la Junta Directiva de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) han aprovat este divendres en la seua assemblea general la reforma de l'article 4 dels seus estatuts per a modificar el seu àmbit de representació i passar a tindre competències en l'àmbit autonòmic. D'esta manera, s'ha convertit en la nova patronal autonòmica.

Així mateix, la CEV ha presentat a l'assemblea l'avanç dels comptes de l'organització, la liquidació de 2016 i el pressupost per a l'any en curs.

A la reunió han assistit, entre altres, quatre vicepresidents de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE): José Vicente González, Antonio Garamendi, Joaquín Gai de Montellà i Juan Pablo Lázaro, a més d'una nodrida representació institucional en la qual figuren els presidents de la Cambra de Comerç i d'AVE, José Vicente Morata i Vicente Boluda, respectivament.

"Hem conclòs que el model d'organització autonòmica que durant anys ha funcionat, hui en dia és insostenible i, per tant, inviable", ha assenyalat Navarro durant el seu discurs en el qual ha lamentat que la situació de Cierval era "crítica" i "no deixava altra alternativa" que la seua dissolució.

PROJECTE DE PATRONAL

Salvador Navarro ha explicat que l'objectiu de la nova Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana és "vertebrar, integrar i aconseguir un projecte de futur".

D'esta manera, proposa que les associacions sectorials i comarcals puguen "lliurement" integrar-se en la nova autonòmica que aplicarà el principi per a la presa de decisions "d'una quota, un vocal en l'assemblea" i comptarà amb una representació del 30% per a les empreses i un 70% les sectorials i comarcals.

Així mateix, pretén que la nova patronal explique al principi amb un 60% de fons privats i 40% públics i que es constituïsquen un Consell Empresarial per cada província que serà l'encarregat de triar els seus presidents que passaran a ser vicepresidents en l'organització autonòmica. Els integrants del Consell Empresarial seran triats d'entre els membres de l'assemblea autonòmica. Pel que fa al president, serà triat en l'assemblea amb un màxim de dos mandats de quatre anys cadascun.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento