Comunitat Valenciana

Puig diu que no hi ha "discriminació del castellà" i que els xiquets són "prou llestos" per a aprendre les dos llengües

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebutjat que existisca a la Comunitat Valenciana una "discriminació cap al castellà" i ha subratllat: "cap és cap". A més, ha destacat que els xiquets són "el prou llestos per a aprendre castellà i valencià perfectament".

Puig s'ha pronunciat així a preguntes dels mitjans, a Elx (Alacant), sobre el nou Decret de Plurilingüisme. El cap del Consell ha defès el nou model perquè l'anterior "no ha funcionat" i ha argumentat: "hi ha unes circumstàncies clares en les quals es veu que l'anglés no té el grau de suficiència i capacitat, una qüestió que crec que que és òbvia".

Davant açò, ha afirmat que el nou decret busca que al final de l'escolarització obligatòria "tots" els xiquets sàpien castellà, valencià i anglés. "Perquè funcione, el resultat final ha de ser que els xiquets sàpien els dos oficials i l'anglés, una llengua franca i absolutament necessària per a la millor especialització per al treball i les oportunitats dels xiquets".

"Eixe és l'objectiu, no hi ha cap tipus de discriminació. No conec ningú a la Comunitat que no sàpia castellà, vostés coneixen a algú que no sàpia castellà? Ho sabrà millor o pitjor, però bastant millor que el valencià", ha continuat.

"A la Comunitat Valenciana no hi ha cap discriminació al castellà. Cap és cap. Tenim dos llengües, tenim una sort: som bilingües, castellà i valencià; i hem de tindre la capacitat de saber les dos. I sé que els xiquets són prou llestos com per a aprendre les dues perfectament", ha manifestat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento