Comunitat Valenciana

El president de la FVMP diu que la Fundació Cical no ha rebut ajudes de cap administració

  • El president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, que també presidix la Fundació Cical, vinculada al socialista José Manuel Orengo, ha defès este dijous que es tracta d'una organització sense ànim de lucre, de naturalesa fundacional privada" i que "no ha rebut ajuda ni aportació alguna de cap Administració, excepte la dotació inicial aportada per la FVMP".

A més, ha sostingut que la fundació "té com a finalitats, entre uns altres, la promoció del coneixement i la millora dels servicis públics, especialment en l'àmbit local, i en benefici de l'interés general", així com que la Generalitat "no ha realitzat aportació econòmica alguna per a la constitució de la fundació, ni forma part del Patronat de la mateixa".

Alfaro ha realitzat estes declaracions a través d'un comunicat després de les informacions que apunten a unes suposades ajudes d'1,4 milions d'euros a una fundació vinculada al socialista José Manuel Orengo.

El president d'esta fundació ha assegurat que Cical "té per objecte contribuir i donar suport a tot tipus d'actuacions i d'incitativas per al coneixement, l'estudi, la difusió i l'assessorament de les Administracions Locals i els seus ens depenents, en aspectes tècnics, administratius, legals, econòmics, financers, tecnològics, socials, etc., de la gestió pública".

Així, ha sostingut que esta fundació "ha sigut constituïda únicament per la FVMP" i la seua creació va ser "aprovada per unanimitat de tots els membres del Consell i la Comissió Executiva de la FVMP, reunida en Sagunt l'1 de desembre de 2016, així com els seus estatuts".

"L'aportació a la dotació inicial de la Fundació correspon en exclusiva a la FVMP, i ascendix a 30.000 euros", han explicat en el comunicat, en el qual han afegit que la Generalitat "no ha realitzat aportació econòmica alguna per a la constitució de la fundació, ni forma part del Patronat de la mateixa".

En esta línia, han destacat que Cical "no forma part del sector públic fundacional de la Generalitat" i que els diferents òrgans de govern de la fundació "estan formats per persones amb dilatada experiència en el món local".

La Generalitat "únicament participa en la Fundació Cical a través del seu òrgan de representació social, científica i institucional", han assenyalat, al mateix temps que han apuntat que en el Consell General d'este ens estan representats el president de la Generalitat; el president de la FVMP; el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV); el de la Universitat d'Alacant (UA); el de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana (UJI), i el de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

També formen part el rector de la Universitat de València (UV), i el president de la Diputació de València, al costat del de la de Castelló i Alacant, han afegit.

"La Fundació Cical no ha rebut ajuda ni aportació alguna de cap Administració, excepte la dotació inicial aportada per la FVMP.

El pressupost de la Fundació Cical no contempla cap ingrés compromès, sinó que fins que es produïsquen i reconeguen formalment es consideren no disponibles", ha explicat el president de la FVMP.

A més, ha assenyalat que la fundació "està en procés de creació i té pendent la constitució de la Comissió d'Administracions Locals i la seua Comissió Científica, un format per administracions locals que subscriguen l'oportú conveni i l'altra per científics, tècnics, personal al servici de l'Administració i/o especialistes independents", han conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento