Comunitat Valenciana

Els centres especials d'ocupació demandaran al Servef per impagaments de 14 milions

  • Segons el sector, els centres especials d'ocupació a la Comunitat es troben en una situació "molt greu" pels impagaments.
  • Indiquen que, com a conseqüència de la falta d'ajudes, quatre centres s'han vist obligats a tancar, dels quals un d'ells és Asindown.
  • "Ens sentim molt dolguts i decebuts perquè pensàvem que amb el canvi de govern tot anava a ser diferent i anàvem a tindre més suport", diu el president d'Agevalcee.
Programa del SERVEF per a dones víctimes de violència de gènere
Programa del SERVEF per a dones víctimes de violència de gènere
GVA
Programa del SERVEF per a dones víctimes de violència de gènere

L'Agrupació Empresarial Valenciana de Centres Especials d'Ocupació (Agevalcee) interposarà un recurs contenciós-administratiu contra el Servef davant els impagaments d'uns 14 milions que l'organisme, dependent de la Conselleria d'Economia, acumula des de 2016 amb este tipus de centres.

Així ho ha acordat l'assemblea general d'Agevalcee, reunida este dimecres i que ha comptat amb l'assistència de representants del Cermi, CEV, Cocemfe, Feaps, ONCE i dels CEE de la Comunitat Valenciana, on també s'ha aprovat la posada en marxa d'una recollida de firmes i la celebració d'una manifestació, a principis d'abril, per a revertir esta situació.

A l'inici de l'assemblea, el president d'Agevalcee, Juan José Serrano, en atenció als mitjans de comunicació, ha denunciat que actualment els centres especials d'ocupació a la Comunitat es troben en una situació "molt greu" pels impagaments de quasi 14 milions d'euros de l'any 2016, i que "molts centres estan jugant amb pòlisses de crèdit o hipoteques personals". "És una situació molt greu i crítica", ha advertit.

De fet, ha indicat que, com a conseqüència de la falta d'ajudes, quatre centres s'han vist obligats a tancar, dels quals un d'ells és Asindown. A més, ha denunciat que 17 centres se'n van a quedar sense cobrar "res" perquè "no se'ls ha resolt l'expedient", mentre que uns altres estan amb la mitat de la resolució "per fer". "Açò és molt greu", ha insistit.

"Hem parlat amb el conseller d'Economia, Rafael Climent, amb les directores generals i els secretaris autonòmics per a intentar que algú ens tire una mà abans d'arribar a este punt, però no hem aconseguit res perquè diuen que s'han quedat sense fons", ha apuntat Serrano, per a remarcar que si l'administració no té diners "que els busque en altres llocs".

"Esta situació no la podem tolerar"

Des d'Agevalcee han reprovat, així mateix, que el Servici Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) concedira ajudes per a polítiques d'ocupació per valor de 38 milions i d'ells solament han rebut uns 20 milions, per la qual cosa ha reclamat que s'augmenten les quanties que reben els centres especials d'ocupació.

"Ens sentim molt dolguts i decebuts perquè pensàvem que amb el canvi de govern tot anava a ser diferent i anàvem a tindre més suport, però ens hem trobat que estem pitjor que abans i açò no ho podem tolerar", ha insistit el president d'Agevalcee.

Serrano ha recordat que estos centres donen treball a la Comunitat a 8.500 persones amb discapacitat, la qual cosa suposa un 40% del total de la contractació amb discapacitat a la Comunitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento