Comunitat Valenciana

Fiscalia denuncia el director de la reserva de Benaixeve per no alimentar bé als seus bisons

  • La denúncia l'ha interposat per presumpte delicte de maltractament animal en estimar que no donava suficient alimentació als animals que custodiava.
  • En ella no es fa cap referència a les circumstàncies en les quals van ser localitzats dos dels bisons trobats morts, i que estaven decapitats.
  • Álamo va haver d'acudir a Fiscalia de Medi Ambient per a prestar declaració i va defendre en eixe moment que alimentava i cuidava als bisons del recinte.
Imatge del bisó decapitat
Imatge del bisó decapitat
RESERVA DE VALDESERRILLAS
Imatge del bisó decapitat

Fiscalia de València ha denunciat el director de la reserva de Valdeserrillas de Benaixeve, Carlos Álamo, per un presumpte delicte de maltractament animal en estimar que no donava suficient alimentació als animals que custodiava. Com a conseqüència, tres bisons van morir i altres van ser localitzats malalts.

El fiscal encarregat d'este cas, Eduardo Olmedo, ha presentat un escrit de denúncia al Jutjat Degà de Llíria (València) contra Álamo i sol·licita que se li prenga declaració per estos fets. En la denúncia no es fa cap referència a les circumstàncies en les quals van ser localitzats dos dels bisons trobats morts, i que estaven decapitats.

Segons relata en el text, al qual ha tingut accés Europa Press, Álamo posseïa al juny de 2015 quatre bisons, tres dels quals van morir eixe mateix any per causes desconegudes. A l'abril del següent exercici es van afegir 12 bisons més a la reserva, a la qual també van arribar sis búfals d'aigua, tres cavalls i un ruc. Tres d'estos nous bisons també van morir per causes no precisades.

Tal com estima el fiscal, l'encarregat de la reserva no va proporcionar als animals alimentació suficient, de manera que al setembre de 2016 van morir dos dels bisons i la resta presentava símptomes d'alimentació insuficient i un estat d'extrema desnutrició produïda per malalties consuntives. Al gener de 2017 va morir un altre bisó també, com a conseqüència, "de la deficient alimentació proporcionada pel denunciat", agrega el fiscal.

El passat mes d'octubre, Carlos Álamo va haver d'acudir a Fiscalia de Medi Ambient de València per a prestar declaració i va defendre en eixe moment que alimentava i cuidava als bisons del recinte. No obstant açò, un informe pericial va concloure que els exemplars que van morir ho van fer com a conseqüència d'inanició. En eixe moment, Álamo també va indicar que tenia factures que recolzaven la seua defensa que alimentava correctament als bisons.

Bisons decapitats

El 16 de setembre de 2016 el mascle alfa del grup de bisons de la reserva de Valdeserrillas, de 800 quilos, va ser trobat decapitat, mentre tres exemplars havien desaparegut.

La resta de la bandada, composta per un total 12 mascles, es trobava malalta amb diarrees, per la qual cosa el Seprona de la Guàrdia Civil va començar a investigar si van ser per mitjà de l'aigua o del menjar.

Posteriorment, el 22 de setembre, efectius del Seprona van trobar un altre bisó decapitat en la reserva, en circumstàncies similars a les del trobat mort dies abans. El cos de l'animal es va trobar a una distància relativament propera a la del mascle alfa de la bandada, i altres dos bisons que estaven sent buscats van ser localitzats.

Davant estos fets, la Guàrdia Civil va enviar a la seu del Servici de Protecció de la Naturalesa (Seprona) a Madrid mostres de sang tant dels dos bisons decapitats com dels exemplars vius, amb l'objectiu d'esbrinar si efectivament havien sigut enverinats. Un informe va concloure que van morir per falta d'alimentació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento