Comunitat Valenciana

El model de gestió pública de la sanitat serà el “preferent” a la Comunitat Valenciana

  • El Consell modificarà la Llei de Salut de la Comunitat perquè prevalga el model públic.
  • Montón reitera que el departament de la Ribera passarà a ser de gestió directa l'1 d'abril de 2018.
  • Assegura que encara no ha pogut reunir-se amb la ministra de Sanitat per l'“hostilitat” del Govern del PP cap als consellers autonòmics socialistes.
Carmen Montón, consellera de Sanitat Universal.
Carmen Montón, consellera de Sanitat Universal.
GVA.
Carmen Montón, consellera de Sanitat Universal.

El canvi de model en la sanitat valenciana des de l'aposta de l'anterior Consell del PP per la gestió privada cap a un sistema públic de gestió directa no solament es basarà a deixar expirar les concessions, sinó que també es reflectirà en canvis legislatius. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, va anunciar ahir en un desdejuni informatiu a Madrid que modificarà la Llei de Salut de la Comunitat Valenciana perquè arreplegue com a “fórmula preferent” la gestió pública.

Montón va detallar que el Govern de la Generalitat “va a fer una aposta legislativa ferma pel model de gestió pública directa en la sanitat valenciana, que serà una realitat amb la modificació de la Llei 10/2014 de 29 de desembre, de Salut de la Comunitat Valenciana”. Es tracta, segons va explicar, que la gestió pública siga “la fórmula preferent” i arreplegue que no es prorrogaran els contractes de gestió de serveis públics per a l'assistència integral dels departaments de salut de les concessions.

La titular de Sanitat, que va intervenir en els Desdejunis Soci-sanitaris d'Europa Press, va afirmar que “és el compromís col·lectiu d'un govern que no entén el dret a l'assistència sanitària com a motiu de negoci”, perquè “aquest Govern del canvi té la convicció que hi ha una altra manera diferent de fer política i de gestionar els recursos en funció del ben comú”.

En paraules de Carmen Montón, aquest compromís començarà a materialitzar-se en 2018, amb la fi de la concessió a una empresa privada de la gestió d'un departament de salut com és el de la Ribera: “Vull deixar clar que Alzira serà un departament de gestió pública directa des de l'1 d'abril de 2018, data de finalització del seu contracte”, va manifestar, per a afegir que els seus professionals “seguiran en els seus llocs de treball i els usuaris tindran la mateixa cartera de serveis de la qual disposen actualment”. De fet, Alzira es troba entre els departaments que va obrir la borsa de treball temporal el passat 6 de febrer.

Montón va matisar en aquest punt que “defensar el públic no és atacar el privat” i que el Govern valencià no té cap problema pel que fa a l'empresa privada. “La sanitat privada és un complement dels públic, mai un substitut. Sanitat pública i sanitat privada s'han de regir per una sana complementarietat”, va agregar sobre aquest assumpte.

L'anhelada reunió amb la ministra

La consellera va assegurar ahir que ha intentat fins a en quatre ocasions reunir-se amb la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, però no ha pogut ser per l'“hostilitat” del Govern del PP cap als consellers autonòmics socialistes, va afirmar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento