Comunitat Valenciana

La UMH descarta el plagi del contingut de la tesi de Camps després d'acarar el treball per un programa informàtic

  • L'Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx (Alacant) ha decidit arxivar l'expedient administratiu obert després d'una denúncia per plagi contra la tesi defesa per l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps.
Francisco Camps en una imagen de archivo.
Francisco Camps en una imagen de archivo.
EUROPA PRESS/PPCV
Francisco Camps en una imagen de archivo.

Així ho ha decidit després d'utilitzar un programa informàtic antiplagio que va analitzar el treball i va detectar un 11% de coincidències amb altres textos no protegits per drets d'autor, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat publicat en el lloc web de la universitat.

El procés es va iniciar per la denúncia de plagi presentada el 26 de setembre de 2016, per correu electrònic, pel professor de la Universitat Pública de Navarra Jorge Urdánoz, contra la tesi defesa per Camps en la UMH.

Cinc mesos després, la Miguel Hernández ha descartat el plagi després d'acarar el treball acadèmic durant 19 hores, a través del programa informàtic Turnitin-Ephorus. A més, l'informe de la UMH arreplega les al·legacions presentades pels membres del tribunal i els avaluadors previs de la tesi.

Després d'acarar les 629 pàgines de la tesi, el programa informàtic 'antiplagi' va detectar un 11% de coincidències entre el treball analitzat amb altres textos. No obstant açò, estes coincidències afecten material que no està protegit pels drets d'autor com el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), sentències del Tribunal Suprem (TS), textos del Tribunal Constitucional del Parlamento Europeu així com cites bibliogràfiques.

Després de conéixer l'informe de la instructora, la UMH, a través d'una resolució rectoral de 23 de febrer de 2017, ha resolt arxivar este expedient administratiu.

Francisco Camps va obtindre un excel·lent 'Cum Laude' amb la seua tesi sobre la reforma electoral i la regeneració democràtica, que va ser dirigida pel president del Consell Jurídic Consultiu, Vicente Garrido, i que va llegir al febrer de 2012.

El professor Jorge Urdánoz va llançar, a través de la plataforma Cange.org, una campanya de recollida de firmes perquè la UMH, la Conselleria d'Educació i el Ministeri d'Educació investigaren la tesi de l'expresident per suposats plagis. L'universitat va obrir un expedient a l'octubre del passat any, que ha arxivat en descartar plagi en el contingut de la tesi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento