Comunitat Valenciana

Moviment LGTB convoca una concentració de protesta per l'arribada de l'autobús d''Hazte Oír' contra xiquets transsexuals

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)
Autobús de la campaña de Hazte Oír.
Autobús de la campaña de Hazte Oír.
HAZTE OÍR
Autobús de la campaña de Hazte Oír.

Lambda, Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, ha convocat, al costat de les entitats que treballen amb les realitats 'trans' a la Comunitat Valenciana, una concentració "urgent" de protesta davant les Corts, arran d'informacions sobre l'arribada a València de l'autobús de l'associació ultraconservadora 'Hazte Oír' contra xiquets transsexual. La protesta es durà a terme este dimecres a les 19.00 hores.

Segons ha informat el col·lectiu en un comunicat, és "intolerable" la propagació de missatges transfòbics "que inciten clarament l'odi i fomenten la discriminació cap a un dels col·lectius més vulnerables de la societat, les persones trans, i que en cap cas poden emparar-se en el dret a la llibertat d'expressió".

Al seu parer, en esta ocasió, "l'agressió és valorada com més greu, per dirigir-se específicament contra els drets bàsics de les xiquetes i xiquets trans, ja que, este missatge en els autobusos, constituïx una agressió directa a l'expressa menció de la Constitució que ha de prevaldre el bé de les persones menors".

Per a Fani Boronat, coordinadora general de Lambda, "ens trobem davant un clar atac contra la dignitat i els drets fonamentals de les persones trans, la situació personal, social i laboral de les quals és de les pitjors de tota la societat espanyola". Lambda considera que la presència "impune" d'estos missatges en l'espai públic és "impròpia de la democràcia" i han instat el Consell a prendre mesures "immediates".

"Exigim l'acceleració dels tràmits per a l'elaboració i aprovació en les Cortss d'una Llei contra la LGTBfòbia, perquè no podem consentir que accions reaccionàries i antidemocràtiques com esta queden impunes davant la indefensió, en este cas, dels i les menors trans", ha expressat Boronat.

Per la seua banda, Podem, per mitjà de la diputada en el Congrés Àngela Ballester, s'ha posat en contacte amb el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, per a demanar-li que "actue davant la pretensió d'una organització transfòbica d'estar present en els carrers de València amb un autobús que apel·la directament a xiquets i xiquetes, amb la pretensió d'acoquinar i insultar els valencians i valencianes en els pròxims dies".

Podem s'ha posat al servici de les organitzacions LGTBI perquè les institucions "facen el seu treball i acaben amb l'estigmatització, eliminen l'assetjament que patixen els menors transsexual, i perquè totes les persones puguem gaudir en llibertat una vida social i pública d'acord amb la nostra identitat", segons ha informat en un comunicat.

Des de CS, la portaveu adjunta en les Corts, Mari Carmen Sánchez ha assegurat que el "polèmic autobús", "no defèn ni garantix els drets de tots els ciutadans, sinó que este tipus de reivindicacions solament fomenten l'odi i la transfòbia".

"La Comunitat Valenciana es troba en ple procés d'esmenes de la Llei d'Identitat de Gènere, en la qual Cs no solament s'ha sumat iniciatives a les presentades pel col·lectiu LGTBI, sinó que a més ha presentat les seues pròpies amb l'únic propòsit de redactar una llei que garantisca els drets del col·lectiu trans, menors i adults, tal com ja va fer en la Comunitat de Madrid", ha incidit la diputada en un comunicat.

En esta línia, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat després de la Junta de Portaveus la importància del projecte de Llei Integral del Reconeixement a la Identitat i l'Expressió de Gènere, la coneguda com a 'llei Trans', que veurà esta setmana en les Corts, per a "acabar amb eixe bus que està passejant-se per Espanya que diu que els xiquets tenen penis, les xiquetes tenen vulva, que no t'enganyen, si naixes home eres home i si eres dona seguiràs sent-ho".

Este tipus d'accions, ha prosseguit, "són les que després provoquen suïcidis" de jóvens i que porten "una vida amarga" perquè "altres persones no saben respectar la seua identitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento