Comunitat Valenciana

Tauroni es retracta i no acudirà a declarar demà davant la jutgessa del cas Cooperació però sí ho farà el seu germà

  • L'empresari Augusto César Tauroni, que complix sis anys de presó por la primera peça del cas Cooperació, s'ha retractat i no acudirà a declarar este dimecres al Jutjat d'Instrucció número 21 de València, que instruïx altres dos parts separades en les quals està investigat al costat de l'exconseller Rafael Blasco, el seu equip en la Conselleria d'Immigració i Ciutadania i unes altres persones por presumptes irregularitats en la concessió d'ajudes als països del Tercer Món.
Augusto César Tauroni, durant el juí a València
Augusto César Tauroni, durant el juí a València
EUROPA PRESS
Augusto César Tauroni, durant el juí a València

Tauroni va sol·licitar voluntàriament declarar davant la jutgessa i la seua citació estava prevista per a este dimecres, 1 de març, a les 16.00 hores. No obstant açò, finalment s'ha retractat i ha comunicat al jutjat que no assistirà a prestar declaració.

El seu germà, Arturo Tauroni, investigat en este procediment, sí acudirà per a ser interrogat a les 19.00 hores, segons ha pogut saber Europa Press. Prèviament també estan citats, després de sol·licitar-ho ells mateixos, Fernando Cañete, empresari que facturava a les ONG, i la seua esposa, Isabel Castillo, empleada de la Fundación Entre Pueblos, després cridada Hemisferi.

La renúncia d'Augusto Tauroni coincidix con la decisió de l'Audiència de València d'ordenar al jutjat que investigue l'ús que va fer l'empresari d'un ordinador portàtil que li van intervindre en la presó valenciana de Picassent.

La peça separada número dos d'este procediment investiga subvenciones concedides por la Conselleria a diferents ONG en els anys 2009, 2010 i 2011. Hi ha 23 investigats, entre els quals figuren l'exconseller Blasco, el que fóra cap d'àrea de Solidaritat, Marc Llinares; l'exsecretaria

general, Tina Sanjuán; i l'empresari Tauroni. Esta peça està oberta por delictes de suborn, malversació, prevaricació, falsedat i frau de subvenciones.

La peça separada número tres investiga el desviament de fons per a la construcció d'un Hospital a Haití. Hi ha 12 imputats, entre ells, Blasco, Llinares, Sanjuán i Tauroni.

Blasco i el seu equip ja van ser condemnats en la peça principal pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) a penes de presó por comprar diversos immobles amb fons públics destinats a la Cooperació i el Desenvolupament per a projectes a Nicaragua. Després de diversos recursos, el Tribunal Suprem va ratificar les condemnes però va rebaixar algunes penes. Blasco va ser condemnat a sis anys i mig de presó i Tauroni a sis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento