Comunitat Valenciana

Sevasa denuncia que les mesures de pressió dels estibadors posen el Port de València "a la vora del col·lapse"

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)

La Societat d'Estiba i Desestiba del Port de València (SEVASA) ha denunciat este dilluns que "les mesures de pressió adoptades pel col·lectiu de l'estiba des del passat 15 de febrer estan abocant el recinte al col·lapse".

En un comunicat, Sevasa ha explicat que la "marxa lenta" ha reduït la productivitat de les terminals una mitjana del 35% i ja ha provocat el desviament de 17 bucs que han optat per realitzar les seues escales en altres ports competidors propers com Barcelona, Sines (Portugal) o Gioia Taure (Itàlia).

Estos bucs tenien previst realitzar una mitjana de 950 moviments pel que, fins a hui, la situació ha provocat ja la pèrdua de més de 16.000 contenidors que havien d'haver-se canalitzat a través del port de València.

Les empreses portuàries estimen que esta situació ha causat ja unes pèrdues d'al voltant de 2,5 milions d'euros al dia. A elles afig "el greu perjuí econòmic que està causant a altres agents de la comunitat portuària com els transportistes, que estan notant unes pèrdues que oscil·len entre el 25-30% de la seua activitat".

Sevasa ha recordat que, tal com va denunciar el dia 24 de febrer la patronal valenciana CEV, el fet que el 50% dels trànsits del port de València siga d'import-export té un impacte directe en l'economia del territori i en les cadenes de producció.

Així mateix, ha subratllat que esta situació s'està produint únicament en el port de València, ja que en la resta de recintes del sistema portuari espanyol s'està treballant amb normalitat des de dimecres passat 15 de febrer, data en la qual els sindicats van acceptar ajornar les vagues parcials previstes i donar-se més temps per a negociar.

"D'estes dades es deduïx que navilieres i armadors estan buscant alternatives al port de València per a no augmentar els seus costos d'escala", han indicat.

DANYS EN LES INSTAL·LACIONS DE SEVASA

Sevasa també ha denunciat que este dilluns s'han produït danys materials en les seues instal·lacions. En concret, deu càmeres de seguretat de la Societat d'Estiba, valorades en 8.500 euros, han sigut inutilitzades abans de la celebració de l'assemblea de treballadors celebrada de 13.00 a 15.00 hores.

"Açò ha suposat la paralització absoluta de totes les activitats en el port de València. L'empresa ja ha denunciat estos fets davant l'autoritat competent", han agregat les mateixes fonts.

Sevasa ha lamentat que el Port de València "siga, una vegada més, el principal perjudicat d'un problema que s'està dirimint a nivell nacional com a conseqüència de l'entrada en vigor del Reial Decret de reforma de l'estiba i de l'obertura del període de negociacions per a arribar a acords en matèria de convenis col·lectius".

Així mateix, assegura que en tot moment "s'ha mostrat disposada a aconseguir consensos amb els sindicats i fa una crida a la responsabilitat per a poder encarar esta crucial etapa des d'una situació de normalitat en l'operativa del port".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento