Comunitat Valenciana

L'acusat de matar la seua mare a Vinaròs reconeix que va perdre el control i la "va atacar" després d'una forta discusió

  • El jove acusat de matar la seua mare després d'assestar-li diverses ganivetades en el domicili familiar de Vinaròs (Castelló) i posteriorment calar foc a l'habitació on es trobava el cadàver ha confessat que "va atacar la dona després de perdre el control després d'una forta discussió, encara que no ha assumit l'autoria de l'incendi de la vivenda.

Sobre este tema, ha apuntat que va ser l'aleshores nóvio de la seua mare qui, quan va arribar a casa i va veure el cos sense vida de la víctima, li va dir que buscaria "la millor solució", i que ell no va descobrir que el cadàver de la seua mare es trobava en una de les habitacions fins al dia en què la Guàrdia Civil es va personar a l'habitatge per un avís dels veïns a causa de la mala olor que desprenia la casa.

Així s'ha expressat este dilluns l'acusat davant el jurat popular que ha començat a jutjar-li este dilluns en l'Audiència Provincial de Castelló. El fiscal demana per al processat 42 anys de presó pels delictes d'assassinat i incendi, pena que una de les dos acusacions particulars eleva fins als 45 anys.

Per la seua banda, la defensa, que al principi va demandar la lliure absolució, ara considera que els fets són constitutius d'un delicte d'homicidi. La lletrada ha assegurat que en el seu defès "mai va mediar la maldat, sinó una forta càrrega emocional".

L'acusat ha declarat que va propinar a la seua mare diverses ganivetades fins que va caure al sòl, on va continuar l'agressió. Posteriorment ha assegurat que va perdre la noció del temps i es va quedar "paralitzat" i en estat de xoc. Més tard, segons ha dit, ell i el nóvio de la seua mare van netejar la sang de l'habitatge i este últim va traslladar el cadàver fins a una habitació.

VERSIONS DIFERENTS

El fiscal ha incidit en el fet que el processament haja donat diferents versions dels fets des que li detingueren, i este no ha donat explicacions. L'acusat, que va denunciar la desaparició de la seua mare després de produir-se els fets, ha reconegut que al principi li va dir al nóvio de la seua mare que el culparia de la mort "perquè la meua família no sabera res i perquè jo tenia sentiment de culpa", ha afegit.

Pel que fa a la relació que mantenia amb la seua mare, el processat ha destacat que la nit anterior als fets havien mantingut una altra discussió perquè ella l'havia tirat de casa i que tots dos s'havien denunciat en una ocasió per agressions mútues. A més, ha explicat algunes circumstàncies de la seua vida, com l'assassinat del seu pare a la presó, que no s'ha sentit atès per la seua mare i que una de les parelles d'este va intentar abusar d'ell.

L'acusat ha declarat entre xanglots que volia la seua mare i que té sentiment de culpa, i ha demanat perdó a la seua família i al que fóra nóvio de la seua mare per haver volgut "involucrar-lo".

Per la seua banda, el magistrat ha hagut de cridar l'atenció i deduir testimoni de les declaracions del que fóra nóvio de la víctima, qui, abans de declarar com a testimoni darrere d'un paravent, ha començat a cridar que volia veure la cara del "puto assassí".

El testimoni ha indicat que havia presenciat diverses discussions entre la víctima i el seu fill, així com colps i insults i, fins i tot, l'amenaça de mort de l'acusat cap a la seua mare. Així mateix, ha negat que ell vera el cadàver de la dona en cap moment, a la qual, segons ha dit, va estar buscant durant cinc dies.

RELACIÓ

A més, ha explicat que la relació amb l'acusat al principi era bona, "però després va començar a agafar-me mania i em va dir que m'anava a buscar la ruïna". Abans d'eixir de la sala, el testimoni ha tornat a dirigir-se a l'acusat per a indicar-li: "vas a pagar per tot el que has fet, assassí de merda".

Una de les exnóvies de l'acusat ha declarat que este, després de produir-se els fets, li va enviar missatges en els quals li deia que no podia seguir amb ella perquè havia fet una cosa "molt roïna" i era un "monstre" i, posteriorment, li va confessar que havia matat la seua mare. Una altra dels seus exnóvies ha assegurat que mare i fill sempre estaven barallant-se i que el jove hi havia vegades que no deixava entrar a casa la dona.

Per la seua banda, un germà de l'acusat ha relatat que este sempre ha viscut amb la seua mare, la qual "ha estat més damunt d'ell que de la resta de germans, encara que ell sempre es revelava contra ella". El juí continuarà este dimarts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento