Comunitat Valenciana

PSPV, Compromís i Podem recolzen en Corts la derogació de la llei de protecció a la maternitat davant el rebuig del PP

  • La Comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i del col·lectiu LGTBI de les Corts ha aprovat este dilluns la proposició de llei per a derogar la llei de protecció a la maternitat de l'anterior Consell, amb el suport de Compromís, PSPV i Podem, el rebuig del PPCV i l'abstenció de Ciudadanos (Cs).
Embaràs, embarassada
Embaràs, embarassada
FLIKR/FUFUE
Embaràs, embarassada

La diputada de Podem Llum Quiñonero, presidenta d'esta Comissió, serà l'encarregada de representar davant el ple de les Corts el dictamen aprovat, que segons el parer de la parlamentària del PPCV María José Catalá és "una qüestió ideològica" que "no atén criteris".

Els 'populars', que havien presentat dos esmenes a la proposició de llei que han sigut rebutjades, han considerat "molt perillós derogar l'única proposició de llei en este moment que deriva d'una iniciativa legislativa popular i que va ser recolzada per 82.000 firmes quan només es necessitaven 50.000".

Segons el parer de Catalá, és una norma "a favor de la mare, de la vida, de les famílies, que proposa protecció i acompanyament; no és una llei en contra de l'avortament", ha defès la diputada, qui creu que la intenció de derogar la norma deriva de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que avala el decret d'admissió educativa que contempla que famílies nombroses puguen al·legar que un dels fills no nascuts forma part del nucli a l'efecte del compute de família nombrosa.

Davant esta sentència, "Compromís va veure que li molestava la llei de protecció a la maternitat i va instar la seua derogació en este parlament", ha assenyalat, i la representant de la coalició en la Comissió, Cristina Rodríguez, ha respost que la llei no protegia les mares ni la maternitat, sinó "una concepció del món esbiaixada i ideològica i que atemptava contra la llibertat de les dones".

"Era una llei masclista i paternalista, que va elaborar el senyor Juan Cotino -exconseller de Benestar Social- a imatge i semblança seua i que només van recolzar diputats del PP", ha criticat Rodríguez, qui ha denunciat a més que l'única mesura implementada per l'anterior Consell del PP en esta llei va ser "crear una xarxa de voluntariats formada per associacions sense ànim de lucre", entre les quals es trobava una de "marcat caràcter conservador" com a Serves de la Passió, que van rebre ajudes de fins el 300.000 euros en 2010 i 2011.

"MAI" VA HAVER D'APROVAR-SE

Des del PSPV, Rosa Mustafa ha indicat que és una llei que "mai" va haver d'aprovar-se, per ser "terrible" i reduir la interrupció voluntària de l'embaràs a un problema econòmic. Al seu juí, la norma "ignora el dret de les dones a prendre decisions sense interferències" i les "tutela".

En esta mateixa línia, la parlamentària de Podem Llum Quiñonero ha manifestat que es tracta d'una norma que "tutela" a les dones embarassades. Des de Cs, Mari Carmen Sánchez ha apuntat que en el seu grup estan d'acord amb el fons de la llei, que "vetla per atorgar una sèrie d'ajudes a les dones en risc d'exclusió", però ha rebutjat que l'Administració pública puga imposar als ciutadans "una ideologia concreta ni els principis subjacents en la mateixa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento