Comunitat Valenciana

Membres de Podem a la Comunitat Valenciana advoquen per reformes en "una Secretaria General amb poder excessiu"

  • Membres i simpatitzants de Podem a la Comunitat Valenciana han publicat la declaració 'Actualitzar Podem. Aprofundir el canvi' de cara a la II Assemblea Ciutadana Valenciana, que se celebrarà el 14 de maig, amb l'objectiu d'abordar els reptes en els pròxims anys d'esta formació, que ha assistit "a una degradació dels òrgans de representació" i a "una Secretaria General amb un poder excessiu".
El secretrari general de Podem, Antonio Montiel
El secretrari general de Podem, Antonio Montiel
CORTS VALENCIANES
El secretrari general de Podem, Antonio Montiel

Així es desprèn del document al que s'han sumat la diputada en les Corts i membre del Consell Ciutadà de Podem a la Comunitat Sandra Mínguez, el també diputat Antonio Estañ, el senador Ferran Martínez, el secretari general de Podem a València Jaime Paulino i la regidora d'Educació en l'Ajuntament d'esta ciutat Maria Oliver, entre altres, segons figura en el web on s'ha penjat el manifest aprofundirelcanvi.info,

El text destaca que la II Assemblea Ciutadana Valenciana "obri un procés de debat intern per a renovar" Podem, per la qual cosa han cridat a "totes les activistes per a dissenyar el Podem que necessitem per al país que volem".

"En els últims dos anys Podem ha jugat un paper determinant per a desallotjar al PP del govern de la Generalitat i de molts dels nostres ajuntaments. Amb el Pacte del Botànic hem donat passos importants per a atendre algunes de les necessitats socials més urgents de la gent", han indicat en el text, on afigen que "així i tot, les forces del canvi no hem acumulat encara el suport suficient per a escometre les transformacions fonamentals que requerix el país".

Este, consideren, "és el repte que ha d'afrontar Podem: aprofundir el canvi que s'ha iniciat en algunes institucions, redoblar els esforços i augmentar la nostra exigència en la implementació de polítiques valentes que revertisquen el model de país construït durant dècades pel Partit Popular".

REDUCCIÓ DE L'ESPAI POLÍTIC DE PODEM

Per a abordar estos reptes, creuen que Podem "no pot jugar un paper testimonial en el canvi valencià, hem de ser catalitzador i garants en la construcció d'un nou país en el nostre territori".

"Durant els passats dos anys, l'espai polític de Podem s'ha anat reduint almenys per tres factors: la invisibilització del treball institucional, el debilitament de la participació interna i la falta d'una política de moviment que enfortisca la societat civil organitzada i la connexió amb ella".

A més "del buidatge dels cercles i del fet que estem perdent part important de la militància, hem assistit a una degradació dels òrgans de representació amb la dissolució de la Comissió de Garanties Democràtiques, un Consell Ciutadà Valencià poc operatiu, un Consell de Coordinació centralitzador de les decisions polítiques i una Secretaria General amb un poder excessiu".

PROJECTE POLÍTIC "ALTERNATIU"

Per tot açò, volen "desenvolupar un projecte polític alternatiu per a Podem i començar a buscar acords entorn d'unes línies generals sobre les quals construir-ho al costat de totes i tots", com arrelar la formació al territori valencià.

"Hem d'invertir la lògica dominant en el si de l'organització en els últims dos anys per a dotar de recursos i capacitat de decisió als municipis. Hem de guanyar en proximitat, Podem ha de tindre el rostre de les centenars de persones que participem", subratllen.

"Podem -continuen- ha d'estar permanentment connectat a les necessitats socials del nostre poble. Cal fer el treball institucional d'una manera substancialment diferent als partits tradicionals i dedicar tots els esforços possibles a impulsar moviment popular. Hem de disputar la quotidianitat, hem de portar la política al dia a dia de la gent", incidixen en el text.

Així, apunten que "el sorgiment de Podem es va caracteritzar pel desbordament i l'autoorganització de la gent, com ho va anar també el 15M", per la qual cosa "cal recuperar este impuls democràtic per a construir una organització popular".

CANDIDATURA "PLURAL"

"Fins ara la nostra organització ha estat embardissada en les dinàmiques institucionals i les carreres electorals. La major part de les persones que formem part ni tan sols ens coneixem o no hem disposat dels suficients espais per a tindre un debat polític constructiu", destaquen.

Per açò, demanen "engegar un procés que ens permeta reunir-nos a totes i participar juntes democràticament en l'elaboració d'uns nous documents i d'una candidatura plural i diversa per a renovar i actualitzar la nostra ferramenta política".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento