Comunitat Valenciana

València oferirà servei nocturn de metro i autobús durant la setmana de Falles

  • Ferrocarrils de la Generalitat i l'Empresa Municipal de Transports donaran servei ininterromput del 15 al 19 de març.
  • Metrovalencia preveu aconseguir els dos milions de desplaçaments aqueixos dies.
  • Una despertà, mascletà i entrada de bandes en la plaça de l'Ajuntament, i la Crida enfront de les Torres de Serrans, primers actes fallers aquest diumenge.
Usuarios en el metro de Valencia. En la imagen, la estación de Àngel Guimerà.
Usuarios en el metro de Valencia. En la imagen, la estación de Àngel Guimerà.
BIEL ALIÑO
Usuarios en el metro de Valencia. En la imagen, la estación de Àngel Guimerà.

Valencians i visitants disposaran de serveis especials de metro i autobús durant les pròximes festes falleres que es traduiran, principalment, en circulacions nocturnes en tots dos mitjans de transport. Segons han confirmat a 20minutos fonts de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València i de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), els dispositius nocturns s'activaran del 15 al 19 de març, quan es concentren el gruix dels desplaçaments.

Pel que es refereix als autobusos, durant aqueixos quatre dies hi haurà tant una duplicació del servei en les 12 línies nocturnes habituals com l'activació de servei 24 hores en línies diürnes, si bé aquest extrem està encara per concretar.

En el cas del metro, el reforç important mitjançant serveis nocturns també es posarà en marxa del 15 al 19 de març, encara que FGV està estudiant també la possibilitat d'activar-lo els caps de setmana del 4 al 5 i de l'11 al 12 de març, amb un horari encara per determinar. Fonts de la companyia ferroviària de la Generalitat apunten que, segons la referència d'anys anteriors, Metrovalencia espera arribar als prop de dos milions de desplaçaments durant els dies principals de les festes.

L'inici dels actes fallers, a més d'un reforç, suposa alteracions, sobretot en els recorreguts dels autobusos. En aquest sentit, l'EMT ja ha començat a informar als usuaris mitjançant cartells en les marquesines de la pròxima supressió de parades amb motiu de la mascletà, sobretot a l'entorn de la plaça de l'Ajuntament. A més, els dies 26 i 28 de febrer, i de l'1 al 15 de març, l'empresa pública municipal desviarà les seues línies des de les 12.45 hores fins a la finalització de la mascletà. Hi haurà dues grans zones: Sant Agustín-Xàtiva-Colón i Paz-Tetuán (veure plànol). En aquesta última, les parades canvien els dies 11 i 12 pel tancament del carrer de la Pau.

Talls de trànsit aquest diumenge

Sense anar més lluny, aquest cap de setmana coincideixen diversos actes que suposen el tret d'eixida de les festes i que alteraran la circulació. Al tancament al trànsit i peatonalització de la plaça de l'Ajuntament, com cada últim diumenge de mes, s'uneix en aquesta ocasió un carrusel d'esdeveniments fallers: despertà, entrada de bandes i mascletà. Segons van informar des de Mobilitat, els talls de trànsit es realitzaran en dues fases. En la primera, des de les 7.00 fins a les 12.00 hores del matí, es tallaran Marquès de Sotelo i els accessos a la plaça per l'est. La segona fase, de 12.00 a 15.00 hores, comportarà el tancament total a la circulació per la plaça de Sant Agustín i el carrer Sant Vicent.

A més, a la vesprada, a les 20.00 hores, tindrà lloc la Crida enfront de les Torres de Serrans, la primera després de la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial per la Unesco, la qual cosa promet fer encara més especial la cridada de la fallera major de València a veïns i visitants.

Quedarà tancada al trànsit el carrer Guadalaviar en direcció cap a Sant Pius V, també el Pont de Fusta i la marginal dreta de l'antic llit del riu Túria des de la Gran Via Fernando el Catòlic fins a Conde de Trénor. També es tallaran els passos inferiors de Petxina i Blanqueries. Aquests talls i els desviaments de la circulació es realitzaran a partir de les 16:45 hores.

Informació als usuaris en el carrer

Vuit informadors de l'EMT recorreran aquest diumenge punts del centre de València per a traslladar als usuaris els canvis que s'aveïnen amb motiu de les Falles. Actuaran en les places de l'Ajuntament, Reina, Sant Agustín, Tetuán i en Poeta Querol o Barques, entre unes altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento