Escola Valenciana creu que el requisit hauria d'estar en la Llei de Funció Pública i no en un reglament

  • Escola Valenciana considera que el requisit lingüístic hauria d'estar inclòs en la futura Llei de Funció Pública i no en un reglament, encara que reconeix que les novetats introduïdes "suposen una millora substancial" respecte a la norma anterior.

En un comunicat, l'entitat cívica ha assenyalat en relació a la introducció mitjançant disposició reglamentària de la regulació d'acreditació necessària de valencià per a accedir a la funció pública que en altres comunitats com Galícia, Balears o Catalunya s'arreplega el requisit de manera explícita en la pròpia llei.

Per això, Escola reclama al Consell el mateix tracte cap al valencià, amb "la introducció de la plena competència lingüística en l'articulat de la llei" perquè "a través d'un reglament se'ns queden curts els drets dels valencians", tal com ha manifestat el seu president, Vicent Moreno.

L'entitat espera que les exempcions arreplegades en la llei no siguen permanents i reclama una llei d'igualtat lingüística per a normalitzar el valencià en l'àmbit públic i privat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento