Trio devastador des del primer dia

La Sala Sidecar convida dissabte al trio d’australians Devastations, amb un tercer disc que millora el seu exitós debut, i als minoritaris de masses Gallon Drunk.
Els australians Devastations, uns debutants molt ben situats(Arxiu).
Els australians Devastations, uns debutants molt ben situats(Arxiu).
Els australians Devastations, uns debutants molt ben situats(Arxiu).
L’àlbum de debut del trio d’australians Devastations, homònim, va ser catalogat per l’edició alemanya de la revista musical Rolling Stone com el millor primer disc de l’any 2004.El segon treball, Coal, va ser nominat a l’Australian Music Prize, l’any passat. Tenint en compte aquests precedents, seria raonable no esperar menys del darrer disc del grup, Yes U, que presentaran demà a la Sala Sidecar de Barcelona.

Mirant a Nick Cave

El trio va captar l’atenció de la crítica i del públic de bon principi. Karen O., vocalista dels Yeah Yeah Yeah’s va qualificar el primer disc dels Devastations com el millor que havia escoltat.

Propers als sons sinistres de Nick Cave i a la malenconia de Tindersticks, el seu és un rock amb matisos electrònics, i aquest darrer treball és una visió de tipus  retrofuturista.

Per a la tercera immersió discogràfica han decidit potenciar el seu so dens amb la presència de sintetitzadors.

Retroalimentació

La vetllada la completen els Gallon Drunk, una formació per a àmplies minories que vénen a presentar a la sala Sidecar The rotten mile, editat aquest mateix any.

Per a conèixer en profunditat la seva trajectòria, cal fer una retrospectiva i escoltar els treballs precedents, From the heart of town (1993) i In the long still night (1996). També cal saber que els Gallon Drunk han aportat components a terceres formacions com ara Bad Seeds i Tindersticks.

* Sala Sidecar. Plaça Reial, 7. Demà dissabte a partir de les 22.00 hores. Venda d’entrades: 14 (anticipada) i 17 euros (a la guixeta). Més informació a la pàgina web www.sidecarfactoryclub.com.

Venerant a grace jones

Yes U (2007) sona a una munió d’artistes que han fet de muses dels australians i que tenen orígens tant diversos com sorprenents: Suicide, Serge Gainsbourg, The Velvet Underground o Scott Walker. Per acabar d’adobar-ho, afegeixen a la diva dels anys vuitanta Grace Jones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento